Haberler

İran'ın saldırısı İsrail'e 1,35 milyar dolara mal oldu

Güncelleme:

İsrail medyası, İran'ın İHA'larla düzenlediği saldırının İsrail ekonomisine 1,35 milyar dolarlık maliyeti olduğunu belirtti. Bu maliyette füzelerin neden olduğu hasarın etkisi ise yer almadı.

İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA saldırısının İsrail'e maliyeti ortaya çıktı. İsrail medyası, saldırının ülke ekonomisine maliyetinin 1,35 milyar dolar olduğunu belirtti.

FÜZELERİN VERDİĞİ HASAR MALİYETE EKLENMEDİ

Yediot Aharonot gazetesinin Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah'ın değerlendirmelerine yer verdiği haberinde, İsrail'in dün geceki savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 - 1,35 milyar dolar) olduğu ifade edildi. Bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğuna işaret eden Aminah, yaralanmalar ile füzelerin isabet ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığına dikkati çekti.

İsrail'in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow'un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirten Aminah, İran İHA'larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna işaret etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı basın toplantısında şu ana kadar İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ve balistik füze atıldığını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail'e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatıldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

İsrail İran Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Mehmet Mutlu:

İsrail için çerez parası. Ali kaç veli tut

55
1
yanıtYanıtla
Yilmaz Haydar:

iran isapet aldigi yerler diyor o hasar ne kadar oldugu aciklanmadi ya nereyi vurmuski aciklayin bilelim buda oyun cunku iran amerika anlasti sen at biz biyerleri vurduginu söyleriz adresi gizleriz

35
5
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

katil İsrail yanlısı yandaş çok mu zorunuza gitti katili vurmamız sizin mavi vatan gemisinin intikamını da aldık gemilerini de husiler esir aldı

yanıt4
yanıt19
Mehmet Mutlu:

Ali kaç veli tut

10
3
yanıtYanıtla
Kagan Kutlu:

iranın ürettigi ihalar oyuncak gibi.cogu İsrail'e ulaşmamış.irak a düşmüş

8
3
yanıtYanıtla
Ömer DEMİRCİ:

Bi de bunun haberini yapıyorsunuz

7
3
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Savaş demek para demekdir. Paran varsa savaşırsın yoksa suriye gibi 100 örgütlü yer olursun.

10
0
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Aslında, 3 tane müslüman ülke birlik olsa, israil ve abd kuzu gibi olur.

4
5
yanıtYanıtla
adem alemdar:

Son dakika bilgisi iran irak vurmuş yanlışıkla

7
1
yanıtYanıtla
Hako Sanane:

İran bayram ziyareti yapar gibi önceden haber veriyor. Şimdi ne olcak? İran Müslüman denilecek. Buna Kadir inanır diyelim. Benim gözümde İtrailden dahada bir İtan var

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title