Haberler

İngiltere'de yıllık enflasyon Ocak ayında değişmeyerek %4'te kaldı

Güncelleme:

İngiltere'de yıllık enflasyon Ocak ayında, yüzde 4.2'ye yükselebileceği yönündeki tahminlerin aksine değişmeyerek yüzde 4 seviyesinde sabit kaldı. Çekirdek enflasyon da yüzde 5.2'ye yükselmesi yönündeki tahminlerin aksine değişmeyerek yüzde 5.1 oldu.

İngiltere'de yıllık enflasyon Ocak ayında yüzde 4.2'ye yükselebileceği yönündeki beklentilerin aksine değişmeyerek yüzde 4 seviyesinde sabit kaldı. Aralıkta enflasyon, 10 ay aradan sonra beklenmedik şekilde ilk defa yönünü yukarı çevirmiş ve Kasım ayında yüzde 3.9 ile son iki yılın en düşük seviyesini gördükten sonra yükselmişti.

Yıllık bazda çekirdek enflasyon da Ocak ayında değişmeyerek yüzde 5.1 ile tahminlerin aksine seviyesini korudu. Veri öncesinde, çekirdek enflasyonun Ocak ayında yüzde 5.2'ye yükselmesi bekleniyordu.

AYLIK ENFLASYON ÖNCEKİ ARALIK AYINA ORANLA TAHMİNLERİN ÜZERİNDE GERİLEDİ

Öte yandan Ocak ayında enflasyon, Aralık ayına oranla yüzde 0.6 gerileyerek, yüzde 0.3 gerilemesi yönündeki tahminleri yanılttı. Aralıkta aylık enflasyon yüzde 0.4 artış kaydetmişti. Aynı şekilde çekirdek enflasyonda Ocak ayında tahminleri yanıltarak yüzde 0.9 gerileme kaydetti. Aralık ayında yüzde 0.6 artan çekirdek enflasyonun, Ocakta yüzde 0.3 gerilemesi bekleniyordu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Finans Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

Şerif Ali:

Ekonomi, kültür, eğitimi ve ahlak bilinci gelişmiş toplumlarda refah seviyesi daha yüksektir. Çalma çırpma olmaz. Yönetimler halka karşı sorumlu ve hesap verilir olurlar. Yargı, adalet herkes için eşittir. Akıl ve mantık gelişmiştir. Ülke ve toplumsal sorunlar yönetimdeki insanlardan aranır. Gelişmemiş eğitimsiz cahil toplumlarda, kadercilik hakimdir. Ülke ve toplumsal sorunlar yaratıcıdan ararlar. Suçlu yaratandır. Yöneticiler hesap vermezler. Halkı sürekli kanmaya müsaittir. Ekonomisi kötüdür

28
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title