Haberler

İmalat Sanayi Genelinde Çalışan Kişi Başı Üretim Yüzde 5. 9 Arttı

İmalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı 4'üncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5. 9 artarken, bir önceki döneme göre ise yüzde 12. 5 artış gösterdi.

Milli Prodüktivite Merkezi verilerine göre, imalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı 4'üncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) verilerine göre, imalat sanayi genelinde çalışan kişi başına üretim endeksi 2010 yılı 4'üncü döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5. 9 artarken, bir önceki döneme göre ise yüzde 12. 5 artış gösterdi.

Milli Prodüktivite Merkezi 2010 yılının dördüncü çeyreğine ait Üç Aylık Ulusal Verimlilik Göstergeleri açıklandı. EFİS Rev. 2'ye (Avrupa Topluluğu'nda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflaması) göre hesaplanan 2005 Ort. =100 temel yıllı üç aylık çalışan kişi başına üretim endeksi, 2010 yılı 4'üncü Döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5. 9 arttı. Çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 12. 5 artış gösterdi.

-ÇALIŞILAN SAAT BAŞINA ÜRETİM YÜZDE 7 ARTTI-

Çalışılan saat başına üretim endeksi 2010 yılı 4'üncü döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 arttı. Çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre ise yüzde 11 arttı. Bölümler itibarıyla, çalışan kişi başına üretim endeksinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalışın yüzde 10 ile "içeceklerin imalatı", en fazla artışın ise yüzde 52. 1 ile "diğer ulaşım araçları imalatı" bölümlerinde gerçekleştiği görüldü. Çalışılan saat başına üretim endeksinde de bir önceki yılın aynı dönemine göre en fazla azalış yüzde 9. 6 ile "içeceklerin imalatı", en fazla artış ise yüzde 57. 7 ile "diğer ulaşım araçları imalatı" bölümlerinde gerçekleşti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title