Haberler

İki Sendika Yöneticisine 2'şer Yıl Hapis

Liman -İş Sendikası Başkanı Raif Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erdinç Çakır ile Önder Avcı, Sendikayı Zarara Uğrattıkları Gerekçesiyle İkişer Yıl Hapis Cezasına Mahkum Edildiler.

LİMAN-İŞ Sendikası Başkanı Raif Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Erdinç Çakır ile Önder Avcı, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nce güveni istismar ederek sendika parasını faizsiz kredi gibi kullandıkları ve sendikayı zarara uğrattıkları gerekçesiyle ikişer yıl hapis cezasına mahkum edildiler. 3 bin 500 liman işçisinin üye olduğu Liman-İş Sendikası’ndaki usulsüzlük, eski yönetim kurulu üyesi Sadettin Acar’ın ihbarıyla ortaya çıktı. Acar, sendikadaki usulsüzlükleri listeleyip önce noter kanalıyla Başkan Kılıç’a gönderdi ve uyardı. Sonuç alamayınca bu kez Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık emriyle, mali polis de sendikayı basarak sendika işlem ve hesaplarını incelemeye aldı. Bilirkişi heyeti şu raporu verdi:

Borçları kapatmadılar

"Genel Sekreter Erdinç Çakır’ın 2006 başında toplam 68.2 bin YTL, Önder Avcı’nın 29.3 bin YTL, Başkan Raif Kılıç’ın 600 YTL aldığı ve bunları Kasım 2006’ya kadar kapatmadığı görüldü. Bu tutarların sendikanın ihtiyacı karşılığında değil, kişisel menfaatleri doğrultusunda verildiği tespit edildi. Raif Kılıç da parayı konut için aldığı, bir kısım tutarın daha 2005 yılı Ocak ayında alınmasına rağmen borcun 17 Kasım 2006 itibarıyla hala kapatılmadığı tespit edildi." Davayı karara bağlayan Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıç, Çakır ve Avcı’yı "güveni kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık"tan ikişer yıl hapis cezasına mahkum etti. Kılıç, Çakır ve Avcı, cezaya itiraz için, Acar ise kararın sanıklar aleyhine bozularak daha ağır ceza verilmesi için kararı temyiz ettiler. Nihai kararı, temyizi görüşecek Yargıtay verecek. Yol-İş yöneticilerinin de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in seçim bölgesi ve kardeşi Osman Çelik’in yönetiminde bulunduğu Bursaspor’a valilik kanalıyla 300 bin YTL yardımda bulundukları tespit edildi. Yol-İş Genel Sekreteri Tevfik Özçelik’in üzerinde 250 bin, eski Genel Eğitim Sekreteri Kenan Özsüer’in üzerinde ise 164 bin YTL avans tespit edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title