Haberler

Halkalı - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı işçileri greve çıktı: Bize verilen ücret küfür gibi

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yapımını sürdürdüğü Halkalı - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı inşaatı işçileri, temmuz ayında yapılan yüzde 26 zammı kabul etmeyerek greve çıktı. "Bize verilen ücret bize hakaret, küfür gibi." diyen İnşaat Emekçileri Sendikası'na üye işçiler yüzde 75 zam talep etti. İşçiler ayrıca fazla çalışma ücretleri dahil haklarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cengiz İnşaat – Kolin – Kalyon – Özgün Yapı ortaklığında yürütülen Halkalı - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler, ödenmeyen fazla mesai ücretlerini alma ve yaşanabilir ücret talebiyle dün iş bırakma eylemine başladı. Bugün eylemlerinin ikinci gününde olan İnşaat-Sen üyesi işçiler, temmuz ayında asgari ücrette yüzde 30'luk artış olmasına karşın, kendilerine ortalama yüzde 26 zam yapıldığını belirterek bunu kabul etmediklerini söylediler. Ödenmeyen fazla çalışma ücretleri dahil haklarını alana kadar iş başı yapmayacaklarını belirten işçiler, bu eylem nedeniyle herhangi bir işten çıkarma olması halinde de grevlerini sürdüreceklerini söylediler.

"BİZE VERİLEN ÜCRET BİZE HAKARET, KÜFÜR GİBİ"

"Bize verilen ücret bize hakaret, küfür gibi. Yeraltında çalıştığımız halde yer üstünde çalışıyormuşuz gibi ücret veriliyor. Ayrıca biz ayın 28 günü çalışıyoruz. Bu mesai ücretlerimiz de verilmiyor. Bizim tek talebimiz insanca yaşama ücreti ve en azından bir muhatap bulmak" diyen işçiler, grev kararlarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Biz HYH Metro çalışanları olarak maaş artış oranının adil ve insanca yaşamaya yetecek nitelikte olmadığı kanaatindeyiz. Talebimiz, artış oranının tüm birimler ve ayrım yapılmaksızın tüm çalışanlar için yüzde 75 oranında olmasıdır. Çalıştığımız günden bugüne kadar hak ettiğimiz halde bordro hilesi yapıldığı için tam olarak ödenmeyen fazla çalışma, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil (UGBT) alacaklarımızın ödenmesini istiyoruz. Ayrıca iş yerinde çalışanlar arasında ücret ve zam hususlarında ayrımcılık yapıldığından, ayrımcılık tazminatını talep etme haklarımızı da saklı tutuyoruz.

"BİR PERSONEL DAHİ İŞTEN ÇIKARILIRSA EYLEMİMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Tüm birimler söz konusu taleplerde ortaklaşmıştır, ayrıca taleplerimiz gerçekleşinceye kadar çalışmayacağımız hususunu tarafınıza bildirme zarureti hasıl olmuştur. Bu hak talebi sürecinde bir personelin dahi işten çıkarılması durumunda iş bırakma haklı eylemimiz devam edecektir."

Halkalı İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı İşçileri Grevde

Kaynak: ANKA / Ekonomi

ulaştırma ve altyapı bakanlığı İstanbul Halkalı Zam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title