Haberler

Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı TBM Başlangıç Töreni Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı TBM Başlangıç Töreni'ne katıldı. Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresinin ise 6 buçuk saatten 2 buçuk saate düşeceğini belirtti.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı- Kapıkule hızlı tren projesinin 3. fazı olan Halkalı - Ispartakule Hızlı Tren Hattı TBM başlangıç töreninde konuştu. Bakan Uraloğlu, "Tüm hatların tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresi ise 6 buçuk saatten 2 buçuk saate düşecektir" dedi.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Ispartakule Hızlı Tren Hattı TBM Başlangıç Töreni'ne katıldı. Bakan Uraloğlu, hattın Halkalı'daki başlangıç noktasında incelemeler yaparak, açıklamalarda bulundu.

"11 İLİMİZİ BİRBİRİNE HIZLI TREN AĞIYLA BAĞLAMIŞ OLDUK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Asya ve Avrupa arasında köprü görevi gören ülkemizin coğrafi konumunun sağladığı fırsatların ekonomik ve ticari avantajlara dönüşebilmesi için demiryollarında yeni bir atılım başlattık. Son 21 yılda demiryollarına yaklaşık 880 milyar lira yatırım yaptık. 2003 yılında yaklaşık 11 bin kilometre olan demiryolu uzunluğumuza 2023 yılı itibariyle, 2 bin 250 kilometresi Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren hattı olmak üzere yaklaşık 3 bin kilometre ekledik. Demiryolu ağımızı 14 bin kilometreye yükselttik. Hatlarımızın 8 bin kilometre ile yüzde 60'ını sinyalli, yüzde 40'ını ise elektrikli hale getirdik. Son olarak 26 Nisan'da Ankara -Sivas Hattının da açılmasıyla 11 ilimizi birbirine hızlı tren ağıyla bağlamış olduk. 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı ve yol haritamızla, hızlı tren hizmeti alan il sayımızı tüm hızlı tren projelerimizi tamamladığımızda 52'ye yükseltmiş olacağız. Demiryolu hat uzunluğumuzu da 28 bin 590 kilometreye yükseltmiş olacağız" dedi.

"HALKALI-KAPIKULE ARASI 4 SAATTEN 1.5 SAATE DÜŞECEK"

Bakan Uraloğlu, projenin önemine vurgu yaparak, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, Asya-Avrupa Demiryolu koridorunun ilk parçasını oluşturmaktadır. Bu proje, Demir İpekyolu güzergahının ülkemizden geçen bölümü ile Avrupa bağlantısını oluşturan en önemli halkalarından birini teşkil etmektedir. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattımız 153 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy, 67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule ve 8 bin 420 metrelik Ispartakule-Halkalı arası olmak üzere 3 fazdan oluşmaktadır. Bu üç kesimin birleşmesiyle toplamda 229 km güzergahta saatte 200 km hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılabilecek yeni yüksek standartlı tren hattı inşa etmiş olacağız. Tüm hatların tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresi ise 6 buçuk saatten 2 buçuk saate düşecektir. Mevcut hat kapasitesinin de 4 katına çıkması hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

"6 BİN 180 METRE TBM TÜNEL"

Abdulkadir Uraloğlu, "Sizlerle birlikte Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin 3. fazı olan Halkalı-Ispartakule kısmındaki tünel açma çalışmalarını başlatarak projenin tamamında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz. Projeyle 3. faz kapsamında 6 bin 180 metre TBM tünel, 860 metre aç kapa tünel ve bin 380 metre açık hat olmak üzere zemin iyileştirmeleri dahil 8 bin 420 metre uzunlukta yeni demiryolu hattının tamamının altyapı, üstyapı, elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon imalatları yapılacaktır. Sanat yapıları ve Halkalı İstasyonu bölgesine ait işler de tamamlanarak test çalışmaları sonrası hat devreye girecek. Şu anda sizlerle birlikte bulunduğumuz TBM giriş noktası olan Halkalı kesiminde TBM portal imalatları tamamlanmıştır. Segment fabrikası kurulumu tamamlanmış ve üretime başlamıştır. 1 numaralı TBM'in kesici kafa montajı tamamlanmış olup artık tünel delme çalışmalarına başlayacaktır. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi, Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde uzun zamandır hayata geçmesi için çaba sarf ettiğimiz önemli bir projelerdendir" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Halkalı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title