Haberler

GYODER Yeni Konut Modeli MIPIM'de ilgi gördü

Güncelleme:

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yeni Konut Modeli, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de yabancı yatırımcıların ve derneklerin ilgisiyle karşılaştı.

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yeni konut Modeli, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de yabancı yatırımcıların ve derneklerin ilgisiyle karşılaştı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, GYODER'in standında yer alan ve Türkiye'de bulunan mimarlık, mühendislik ve proje yönetim konularında hizmet veren 200'den fazla şirketi temsil eden Design Hub Türkiye Platformu, dünya gayrimenkul sektörünün ilgisini çekmeyi başardı.

Bu şirketlerin yurt dışı projelere erişmeleri yolunda bir köprü vazifesi gören platform, Türk firmaları uluslararası arenada temsil ediyor.

Türkiye Tasarım Vakfı, İGA, Kuzu Group ve Servotel sponsorluğunda, GYODER üyelerinin ortak paylaşımlı bir şekilde tasarladığı GYODER standında, 23 ayrı üye firma ve 40'tan fazla kişi için ortak kullanımlı bir alan oluşturuldu.

"Türk şirketler uluslararası arenada boy gösterdi"

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil etmek ve elde ettikleri sinerjiyle uluslararası arenada boy göstermek amacıyla MIPIM'e katıldıklarını belirterek, "Üyelerimiz, tüm toplantılarını ve görüşmelerini GYODER standında gerçekleştirirken, hem kendi şirketlerini temsil ettiler hem de Türkiye'nin gayrimenkul imkanlarının tanıtımına katkıda bulundular." ifadelerini kullandı.

MIPIM'de gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Çekici, fuarda düzenlenen "Housing Matters!" başlıklı konferansın dünya genelinde yaşanan barınma sorununa dikkati çektiğini aktardı.

Gelişmiş ülkelerde dahi satılık ya da kiralık konuta erişimde büyük sıkıntılar yaşandığını anlatan Çekici, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Konferansta örneklenen çözümler konut sorununa devletin el atmasının gerekliliğini göstermekte. Kamu-özel sektör işbirliğinin birçok örneği mevcut. Kentlerin ihtiyacına, nüfusuna ve dinamiklerine bağlı olarak özel çözümler üretilmeli. Bu anlamda evrensel adıyla 'Build to Rent' olan ve kiralık konut ihtiyacına yanıt veren modellerin özel bir örneği olarak GYODER Yeni Konut Modeli'nin ne kadar doğru bir çözüm önerisi sunduğunu bu uluslararası ortamda da test etmiş olduk. Aldığımız olumlu geri dönüşler, bizi bu alanda daha da motive ediyor ve daha fazla çalışmaya teşvik ediyor."

"Yılda 800-900 bin konuta ihtiyaç var"

Neşecan Çekici, Türkiye'nin yılda ortalama 800-900 bin konut üretimine ihtiyacının olduğunu ancak şu anda 500-600 bin civarında üretim yapıldığını belirterek, bu üretimin ihtiyacı karşılayamadığını bildirdi.

Çekici, "Ayrıca, deprem riski altındaki İstanbul'da, 5 yıl içinde dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunmaktadır. Bunların 600 bini öncelikli durumdadır. Ciddi bir bütünleşik konut politikası, acil koduyla Türkiye'nin gündeminde üst sıralarda olmalıdır." ifadesini kullandı.

???????

Kaynak: AA / Ekonomi

Fransa Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title