Haberler

Genç Müsiad Gaziantep Şubesine Ziyaret

3. Göz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Baydar, Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (GENÇ MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Üyeleriyle, GENÇ MÜSİAD Gaziantep şubesinde bir araya geldi.

3. Göz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Baydar, Genç Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (GENÇ MÜSİAD) Gaziantep Şubesi Üyeleriyle, GENÇ MÜSİAD Gaziantep şubesinde bir araya geldi.

Hikmet Baydar, konuşmasına başlamadan önce GENÇ MÜSİAD üyeleriyle tanıştı. Ekonomist Hikmet Baydar, GENÇ MÜSİAD üyelerine 2016 yılında Mali piyasalardaki gelişmeler ve geleceğe yönelik beklentiler, şirket, varlık ve yükümlülüklerin yönetimi, şirket yönetirken en sık yapılan hatalar, aile şirketlerinin kurumsallaşması ve karşılaşılan sorunların çözümlenmesi, aile şirketlerinde yönetim ve yaşanılan sorunların çözümlenmesi konularında bilgi verdi. Ekonomist Hikmet Baydar'ın ziyaretinden memnun kaldığını dile getiren GENÇ MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Burak Babüroğlu "Bildiğimiz üzere Türkiye'de şirketlerin yüzde 95'i aile şirketi bünyesinde kurulmakta ve faaliyetlerine devam etmektedir. Yine bu şirketlerin milli gelirdeki payları ise yüzde 75 seviyelerindedir. Aile Şirketleri, ekonomik istikrarın sağlanmasında önemli bir role sahiptir. Ekonomimize böylesine önemli katkılarına rağmen aile şirketlerimizin ömrü 3.kuşağa geldiğinde ne yazık ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yüzde 10 seviyelerinin altında kalmaktadır. Bu rakamlar sonucunda ülkemizin belirlemiş olduğu hedeflere ulaşması için ekonomide etkili olan aile şirketlerimizin ömürlerini uzatması gerekmektedir. Bugünkü eğitimimizde değerli hocamız Hikmet Baydar'ın sunumu ile aile şirketlerinde yönetim, kurumsallaşma ve bunların sonucunda karşılaşılan sorunların çözümlenmesi konusunda bilgi sahibi olacağız. 18-19 Aralık tarihleri arasında İstanbul WOW Hotel'de beşincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Genç İş Adamları Kongresini başarı ile tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. İki yılda bir gerçekleştirdiğimiz kongremizin bu yılki teması 'Adil Dünya Girişimi' olarak belirlenmişti. 1250 kişi yurt dışından olmak üzere 4 bine yakın genç iş adamının katılmış olduğu kongrede, dünyada artan adaletsizliğe dikkat çekerek, adil dünyanın gerekliliği anlatıldı. Kapanış programını Başbakanımız Sayın Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU'nun katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz Kongremizin sonucunda adil dünyanın kurulmasında MÜSİAD'ın sorumluluğunun her geçen gün arttığının bilincindeyiz" dedi

Konuşma sonrasında ise çekilen hatıra fotoğrafının ardından Hikmet Baydar'a, Genç MÜSİAD Gaziantep hatıra ormanında dikilen 10 ağaç için sertifika hediye edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gaziantep Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title