Haberler

"Genç Davos" Sona Erdi

One Young World 2011'in Kapanışını Nobel Ödüllü Muhammed Yunus Yaptı

- One Young World 2012'de Pıttsburg, 2013'de Johannesburg'da Gerçekleşecek

- Türkiye Delegasyonundan Gizem Görünmez Dünya Gençliğine Seslendi

Sabancı Holding'in resmi sponsorları arasında olduğu, dünyanın en önemli gençlik zirvesi One Young World 2011 sona erdi. Zirvenin son gününde "Global Sağlık" başlıklı oturumda Dokuz Eylül Tıp Fakültesi öğrencisi Gizem Görünmez de konuşmacı olarak yer aldı. Norveç Prensesi Mette-Marit tarafından delegelere tanıtılan Görünmez, konuşmasında medyanın sağlık sektörü üzerindeki rolüne değindi. Görünmez, kamunun sağlık konularında doğru şekilde bilgilendirilmesinin önemine ve bu konuda hükümetler tarafından alınması gereken önlemlere ilişkin görüşlerini de aktardı.

- Zirveye muhteşem kapanış

Zirvenin kapanış konuşması ise Nobel Ödülü sahibi ünlü ekonomist Muhammed Yunus tarafından yapıldı. Yunus, delegelere çağımızda iletişim teknolojilerinin getirdiği değişimleri anlatırken, bu değişimlerin gençlere verdiği fırsatlara vurgu yaptı. Yunus gençlere "Siz insanlık tarihinin en şanslı kuşağısınız. Buna inanmıyorsunuz, ama öylesiniz" diyerek, sahip oldukları gücün farkında olmalarını istedi.

Muhammed Yunus'un konuşmasını takiben One Young World Sosyal Girişimcilik Fonu'nun kurulduğu açıklandı. Fon, gelecek yıl zirvede sunulan en iyi on sosyal girişimcilik fikrine yatırım desteği sağlayacak.

Kapanış oturumunda son olarak ise, 2012 yılında zirvenin Amerika'nın Pittsburg kentinde yapılacağı açıkladı. Zirve, Pittsburg'un ardından ise 2013 yılında Johannesburg'da gerçekleştirilecek.

Dünyanın farklı 171 ülkesinden One Young World Zirvesi'ne katılan 1.200 delegenin arasında 15 Türk genci de yer aldı. "Genç Davos" olarak da bilinen zirvede "global iş dünyası dinler arası diyalog, medya, liderlik, çevre" gibi konular tartışıldı.

Facebook üzerinden zirvenin kendi sayfası ve Sabancı Holding sayfasından (facebook.com/sabanciholding) canlı olarak yayınlanan One Young World tüm dünyadan 11,650 kişi tarafından da takip edildi.

One Young World Türkiye Delegasyonu Me-Surname

1. İstem Duygu Akalp

2. Selva Turhaner

3. Rasih Onur Süzen

4. Ceyda Doğan

5. Mehmet Kalyoncu

6. Turgut Ölemez

7. Gizem Görünmez

8. Merve Çiftçi

9. Başak Arslan

10. Özge Tüzümet

11. Çiğdem Bayraktar

12. Uğur Mustafa Gündüz

13. Süleyman Aşkar

14. Mehmet Uçkun

15. Emre Ergin

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title