Haberler

Gaziantep'teki depremzedelere sulama desteği sağlandı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki 150 çiftçiye sulama desteği sağlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, çiftçilere yağmurlama ve damlama sulama sistemleri dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde depremden etkilenen çiftçiler için sulama sistemi desteği verildi.

Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması programı kapsamında yapılan Afet Bölgesi Tarımsal Sulama Projesi'nce destekten Kahramanmaraş merkezli depremlerde Nurdağı ve İslahiye'de meyve ile sebze yetiştiriciliği yapan ve sulama sistemi zarar gören 150 çiftçi yararlandı.

Bölgede tarım faaliyetlerinin devam etmesi ve üretimin modern imkanlarla sürmesi için hazırlanan destekle 75 çiftçiye yağmurlama sulama sistemleri, 75 çiftçiye ise damlama sulama sistemleri dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Alet Ekipman Parkı'nda Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanı ekiplerince yapılan dağıtımda 10 dekarlık tarımsal ürün yetiştirme alanında bulunan çiftçilerin yararlandığı destek ile bin 500 dekarlık arazinin modern sulama sistemleriyle sulanarak üretimin arttırılması amaçlanıyor.

Çiftçiler destek için teşekkür etti

Destekten yararlanan Nurdağı Sakçagözü Köyü'nden Bedir Kaya, zararın karşılanması için projenin önemine değinerek, "Bu destek yaralarımıza merhem oluyor. Bu sulama boruları, depremde hasar alan sulama sistemimizin yerine koymada yarar sağladı. Burada bize sulama borusu harici, gübre, mazot destekleri katkı sağladı üretimimize. Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Fatma Şahin hep yanımızda oldu. 10 dönümlük bir yağmurlama sistemi desteği alıyorum şimdi. Bu imkanı tanıyanlardan teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi akıllı sulama sistemi yapıyor, bilgi veriyor."

Çiftçi Abdullah Kılıç ise desteğin deprem ile oluşan zararın bir kısmının Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle karşılandığını aktararak, "Tarım ve sanayinin gelişmesi lazım. Devletimizin, milletimizin ve belediyemizin yaptığı destekler için teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi deprem öncesi ve sonrası çiftçiye destek vermeyi sürdürüyor. 20 gün sonra buğday ekimi başlayacak. Verilen mazot desteği ile ekimlerimizi yapıyoruz. Deprem sonrası gübre desteği de almıştım. Deprem ve pandemide gördük ki tarım ve gıda önemli. Tarımsal ekipmanlar gönderdi mağdur çiftçilerin kullanması için buraya Büyükşehir Belediyesi. Bu da güzel bir çalışma" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Gaziantep İslahiye Nurdağı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title