Haberler
BBC

Nutella İndirimi Fransa'da İzdihama Neden Oldu

Güncelleme:

Fransa'da bir süpermarket zincirinin Nutella marka çikolata kremasında indirim kampanyasına gitmesi, birçok şehirde izdiham yaşanmasına ve alışverişçiler arasında büyük kavgalar çıkmasına neden oldu.

Intermarché süpermarketler zinciri, tüm şubelerinde Nutella'da yüzde 70 indirime gittiğini duyurdu. 4,40 euro olan Nutella kavanozunun fiyatı 1,40 euroya düştü. Ancak süpermarketlere akın eden alışverişçiler birbirleriyle kavga etmeye başlayınca birçok yerde polis devreye girmek durumunda kaldı.

"HAYVANLAR GİBİ SALDIRDILAR"

Fransız basınına konuşan bir kadın, "Hayvanlar gibi saldırdılar. Kadının birini saçından çektiler, yaşlı bir başka kadının kafasına kavanozla vurdular. Eli kanayan birilerini de gördüm" dedi.

Fransa'nın merkezindeki bir Intermarché çalışanı yerel gazete Le Progres'e konuşurken yaşanlanları "Müşterileri ayırmaya çalıştık ama bizi de itip kaktılar" sözleriyle anlattı.

STOKLAR 15 DAKİKADA TÜKENDİ

Le Progres'in haberinde "Marketteki Nutella stokları 15 dakikada tükendi. Müşteriler de mor gözlerle süpermarketi terk etti" dendi.

"SOKAK İSYANI"

Gün boyunca Fransa'nın farklı kentlerinden benzer haberler geldi, bazı kentlerde yaşananlar "sokak isyanı" olarak nitelendi.

Dünya genelinde yılda 365 milyon ton Nutella, 160 farklı ülkede tüketiliyor. 1940'larda Ferrero ailesi tarafından İtalya'nın Piedmont bölgesinde ortaya çıkarılan Nutella, fındık aromasıyla şöhrete kavuşmuştu.

ŞİRKET ÖZÜR DİLEDİ

Ferrero şirketinden de Fransa'daki olaylarla ilgili açıklama geldi. Şirket, yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade etti ve indirim kampanyası kararının süpermarket zinciri tarafından tek taraflı biçimde alındığını da vurguladı.

BBC

Nutella Fransa Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (35)

fransali:

iyi aksamlar bnde fransada yasiyorum ve bu magzanin yasadigim sehirdeki magzasinda calisiyorum burda ve izledigîm videoda gorduklerime dayanarak bu izdahama sebep olanlarin%70 i bizim milletimiz kusura bakmayin fransizlar bizim kadar israfci degildir herseyi tuketebilecegi kadar alir mesala yarim ekmek 2 elma hergun ihtiyaci olani tuketebilecegini alir

13
12
yanıtYanıtla
GERÇEK SÖZ:

AVRUPA İŞTE. BENİM ÜLKEMDE ASLA BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ. İSTER UCUZ İSTER BEDAVA VER . BENİM MİLLETİM ASLA TOPLANMAZ. İZDİHAM YAŞATMAZ. UCUZU , BEDAVAYI ELİNİN TERSİYLE İTER.

6
13
yanıtYanıtla
Dikkat Dikkat:

Bir kavanoz nutella icin birbirlerini yiyorlar birde bizim tvlerdeki 5 kavanoz bal+kol saati+cekilisle otomobil kampanyasini gorseler birbirlerini oldururler hamdolsun tok milletiz elhamdülillah :-)

17
0
yanıtYanıtla
AŞHALI:

ÜRETİCİ KURULUŞU FİSKOBİRLİK NUGA MARKALI YÜZDE ONALTI FINDIKLI KAKAOLU KREMASI VAR SÜPER AROMASI TADI ÇOK SÜPER DENEYİN FARKI GÖRECEKSİNİZ

11
1
yanıtYanıtla
Birisi:

Sizi gidi medeniler sizi 2 euroluk indirim için birbirinizi yiyorsunuz

11
0
yanıtYanıtla
BENİM HİKAYEM DEĞİL:

aç yamyam avrupa. ,

6
4
yanıtYanıtla
????:

Nutelladan önce birbirlerini yemişler aç gözlüler

10
0
yanıtYanıtla
BENİM HİKAYEM DEĞİL:

ben buradan gerçekten hem kendi sağlığını hem ekonomisini düşünenlere KALİTELİ SAĞLIKLI ve GLİKOZ olmayan yüzde YÜZ Yerli ve Milli ''TORKU BANADA'' tam ekmeğe sürmelik tavsiye ederim özellikle sabah kahvaltısında çok iyi oluyor taabii, ki ALERJİSİ olanlar DİKKAT DİKKAT etsin derim bu arada TORKU, nun bütün ürünleri kalite tadı yerinde önemli olan hiç bir katkı MADDESİ yoktur ''GLİKOZ'' gibi

7
1
yanıtYanıtla
Fındık:

Canın cehenneme ferrero bizim fındık piyasasını öldürdün tez zamanda batarsın inşallah.nutella almadım almam Sarelle en güzeli.

8
0
yanıtYanıtla
ALPER Ç:

İŞTE VAHŞİ AVRUPANIN GERÇEK YÜZÜ İŞİN İÇİNE PARA GİRİNCE MEDENİYET KALMIYOR. .

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title