Haberler

Fransızlardan Türk SİHA'larına övgü: Üç savaşın seyrini değiştirdi, peynir ekmek gibi satılıyor

Güncelleme:

Fransa'da yayın yapan Le Monde gazetesi, Türkiye'nin SİHA ve İHA konusunda elde ettiği başarılara değindi. Türk SİHA'larının 2020 yılında üç savaşın seyrini değiştirdiği vurgulanırken, "Türk İHA'ları peynir ekmek gibi satılıyor ve eski Sovyet ülkelerinde başarı kazanıyor" denildi.

Türkiye'nin insansız hava araçları (İHA) ve savunma sanayindeki alanındaki başarısı dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fransa'da yayın yapan Le Monde gazetesinde yer alan makalede Türkiye'nin SİHA ve İHA'larına övgü dizildi.

3 SAVAŞTA ÇATIŞMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da kullanılarak başarılı oldukları görülen Türk insansız hava araçlarının "Peynir ekmek gibi" satıldığı ifade edilen haberde, bu araçların eski Sovyet ülkelerinde talep gördüğü bildirildi.

Haberde, Baykar şirketi tarafından üretilen, "pahalı olmayan ve etkili" silahlı insansız hava araçlarının 2020'de kullanıldığı 3 çatışma bölgesinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini vurarak çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı.

Fransızlardan Türk SİHA'larına övgü: Üç savaşın seyrini değiştirdi, peynir ekmek gibi satılıyor

"TÜRKİYE ÖNCE GELEN SİHA ÜRETİCİLERİ ARASINDA"

Türkiye'nin 10 yıldan kısa sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticilerinin arasında yer aldığı kaydedilen haberde, en fazla talep gören Bayraktar TB2'nin düşman kuvvetlerinin konumuna dair bilgi toplayabildiğine, savaş uçaklarını hedefe yönlendirebildiğine ve taşıdığı 4 lazer güdümlü füze sayesinde kendi saldırılarını düzenleyebildiğine işaret edildi.

"SİHA'LAR SAHADA ŞAŞIRTICI SONUÇLAR ALDI"

Gazetenin haberinde, Türk SİHA'larının saldırılarının Suriye ve Libya'da pahalı ve ağır Rus Pantsir uçaksavar sistemleri ile Ermenistan'daki Rus İskender füzelerini felce uğratarak şaşırtıcı sonuçlar aldığının altı çizildi.

Fransızlardan Türk SİHA'larına övgü: Üç savaşın seyrini değiştirdi, peynir ekmek gibi satılıyor

Kaynak: AA / Ekonomi

Le Monde Türkiye SİHA Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title