Haberler

Fortune 500 Tam 5 Yıldır Türkiye'de

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin sıralamasını belirleyen Fortune 500 Türkiye araştırmasının beşinci yılı, düzenlenen gala gecesiyle kutlandı.

12 Eylül Çarşamba akşamı Four Seasons Bosphorus Hotel'de gerçekleşen törende, listede yüksek performanslarıyla dikkat çeken şirketlere ödül verildi.

Gecenin ev sahibi Fortune Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu beş yıl boyunca Fortune 500 çalışmasına büyük ilgi gösteren ve mali verilerini paylaşarak iş dünyasının şeffaflaştırılmasına destek veren tüm katılımcı şirketlere teşekkür etti.

Ağaoğlu, Fortune 500 çalışmasının analistlerin, finansal kurumların en önemli veri kaynağı haline geldiğini belirterek "Türkiye'de şirketler üzerine yapılan birçok akademik çalışmada, Fortune 500 Türkiye verilerinin referans olarak alınması, çalışmaya olan güvenin çok önemli bir göstergesidir" dedi.

Fortune 500 Gala Gecesi'ne destek veren Turkcell'in Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, Fortune 500 listesinde yer almanın ABD'de, tüm dünyada ve Türkiye'de çalışan, üreten, ekonomiyi büyüten şirketler için önemli bir başarı olduğunu belirterek "Şirketlerimizin başarılarını kutlamak, hem de işbirliklerini artırmak için, karşılıklı öğrenme fırsatları da yaratan bu etkinliğe ve Fortune500'e destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Fortune Türkiye'yi, ödül alan ve listede yer alan tüm şirketlerimizi kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

Gala gesesinde "Küresel ve bölgesel gelişmeler ışığında Türkiye sürdürülebilir büyümeyi nasıl yakalar?" başlıklı bir panel gerçekleştirildi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in görüşlerini aktardığı panel, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Panelin ardından ana sponsor Turkcell tarafından Turkcell mobil teknoloji özel ödülü Süreyya Ciliv tarafından Migros Genel Müdürü Özgür Tort'a takdim edildi.

Fortune 500 gala gecesinde listede yüksek performans gösteren toplam 5 şirkete ödül verildi.

- Fortune 500 sıralamasında 41.4 milyar lira net satış geliri ile Tüpraş Genel Müdürü Yavuz Erkut'un ödülünü Mutlu Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Mutlu takdim etti.

- Fortune 500 Türkiye'nin ihracat şampiyonu olan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'in ödülünü Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu takdim etti.

- 2011 yılında En yüksek kar açıklayan Fortune 500 Türkiye şirketi olan, Türk Telekom'un Finans Grup Başkanı Mustafa Uysal'ın ödülünü Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

- Fortune 500 Türkiye sıralamasında geçen yıl net satışlarını en çok artıran Denizyıldızı Petrokimya'nın Genel Müdürü Şafak Akmil'in ödülünü Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin takdim etti.

- Şirketlerin genel anlamda karları gerilerken, geçen yıl karını en fazla artıran Karsan Otomotiv'in CEO Ahmet Murat Sekek'e ödülü TÜSİAD Başkanı Sayın Ümit Boyner tarafından takdim edildi.

Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleşen Fortune 500 Türkiye Gala Gecesi'nin sponsorları arasında Çelik Motor Filo Kiralama, Collection Damas, Johnny Walker - Black Label, Netlog Lojistik Grubu, Odger Berndtson Türkiye yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Fortune Türkiye Süreyya Ciliv Ali Ağaoğlu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title