Haberler

Boydak Holding'in Üst Düzey Yöneticilerine FETÖ Gözaltısı

Güncelleme:

Kayseri Boydak Holiding Yönetim Kurulu ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak ve Yönetici Halit Boydak bu sabah gözaltına alındı.

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yöneticilerden Halit Boydak bu sabah polis tarafından gözaltına alındı.

SABAH VAKTİ BASKIN

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri bu sabah saat 07.00 sıralarında Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, eşi Aliye, iki gün önce 'örgütün ablası' suçlamasıyla tutuklanan Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve şirket yöneticilerinden Halit Boydak'ı gözaltına alarak evlerinde arama yaptı.

3 YÖNETİCİ HAKKINDA DAHA GÖZALTI KARARI

Kayseri polisinin FETÖ soruşturması çerçevesinde bu sabah Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak ve yönetici Halit Boydak'ı gözaltına almasının ardından; holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul'da bir hastanede geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak, halen il dışında oldukları ifade edilen yönetim kurulu üyelerinden ve yönetici İlyas ve Bekir Boydak hakkında da gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Kayseri'de gözaltına alınan Mustafa, Şükrü ve Halit Boydak'ın adli tabiplikteki sağlık kontrollerinin ardından, Emniyet Müdürlügü TEM şubesinde sorguya alınacakları ifade edildi.

Gözaltına alınan Mustafa Boydak, Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi.

SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Sağlık kontrolüne ele kelepçeli olarak getirilen ve gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Mustafa Boydak, sadece "Teşekkür ederim" demekle yetindi.

Mustafa Boydak, buradan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ŞİRKETİN BAŞINA GELMİŞTİ

Boydak Holdingte, Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Holding CEO'su Memduh Boydak'ın Cemaat soruşturması kapsamında tutuklanmaları üzerine atamalar yapılmıştı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı olan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak getirilmişti.

AK PARTİ'YE YAKIN İSİM

Mustafa Boydak Boydak ailesinde AK Parti'ye yakın isim olarak biliniyodu. Daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan kardeşleri Memduh ve Hacı Boydak'ı üstü örtülü eleştirmişti.

BOYDAK'DAN AÇIKLAMA

Boydak Holding Yönetim Kurulu, 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonrasında, sabah saatlerinde yapılan gözaltı operasyonuna dair yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur".

BOYDAK HOLDİNG CEO'SU HALA HAPİSTE

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak daha önce kuruluşa yönelik operasyonda tutuklandı ve halen Ankara'da cezaevinde bulunuyor.


"YAPTIĞIMIZ YARDIMLARDAN KAHROLUYORUZ" DEMİŞLERDİ

Boydak ailesi 3 gün önce yaptığı açıklama ile FETÖ terör örgütü ile Boydak ailesinin ve şirketinin maddi manevi hiç bir ilişkisinin olmadığını belirterek, "15 Temmuz gecesi de ne kadar hainleştiğini büyük acılarla gördüğümüz FETÖ örgütüne geçmişte iyi niyet ve sadece vatanseverlik duygusuyla aile bireyleri olarak yaptığımız yardım ve hayırları düşününce bugün, her Türk vatandaşı gibi kahroluyoruz" demişlerdi.

İSTİKBAL VE BELLONA DAHİL 41 ŞİRKETİN SAHİBİ

1957 yılında kurulan Boydak Holding, 8 ayrı sektörde 41 şirkete sahip. Boydak Holding çatısı altında, İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak - Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. 14 bine yakın çalışanı bulunan holding, 140 ülkeye ihracat yapıyor. Yurt dışında 342 bayisi bulunuyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 1 şirketi ile yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title