Haberler

Bernanke'nin Açıklamaları Piyasaları Olumlu Etkiledi

Güncelleme:

Garanti Yatırım Başekonomisti Altınsaç, "Fed'in para politikasında ekonomi güçlenene kadar destekleyici duruşu piyasalar açısından olumlu" dedi.

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Her ne kadar Bernanke, varlık alımlarının bu yıl azaltılmaya başlanacağı olasılığının altını çizse de, Fed'in para politikasında ekonomi güçlenene kadar destekleyici duruşun sürecek olması ve bunun altının çizilmesi piyasalar açısından olumlu" dedi.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ABD Senatosu'nda gerçekleştirdiği sunumu değerlendiren Altınsaç, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun hftaya toplanacağını belirterek son yapılan açıklamalar çerçevesinde faiz koridorunun üst bandında ölçülü bir faiz artış beklendiğini ifade etti.

Bernanke'nin açıklamalarının piyasalar açısından olumlu ve ekonomide riskleri işaret eder yönde olduğunu aktaran Altınsaç, "Her ne kadar Bernanke, varlık alımlarının bu yıl azaltılmaya başlanacağı olasılığının altını çizse de, Fed'in para politikasında ekonomi güçlenene kadar destekleyici duruşun sürecek olması ve bunun altının çizilmesi piyasalar açısından olumlu" dedi.

Öte yandan benzer şekilde TL'de de bir rahatlama görüldüğüne dikakti çeken Altınsaç, şunları kaydetti:

"Açılışta 2,2240 seviyelerinde olan sepet kurun 2,2160 seviyelerine gerilediğini görüyoruz. Bernanke soru cevap bölümünde şu anki görünümün aksine ifadeler kullanmazsa piyasalarda iyimser hava sürer ve TL'de bir miktar daha değer kazancı olur. Bu görünümde de Merkez Bankası'ndan yüklü bir faiz artışı beklemememiz gerekir. Şu anki gelişmeler ışığında Merkez Bankası'ndan salı günü en fazla 100 baz puanlık bir artış bekliyoruz. Piyasa beklentisi ise Bernanke'nin konuşmaları sonrasında yarın netleşiyor olacak." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Yatırım Merkez Bankası Ben Bernanke Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title