Haberler

Fahiş fiyatta ceza yolu açıldı: Süre 7 güne düşürüldü, savunma yapılmaması para cezasına engel teşkil etmeyecek

Güncelleme:

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk denetimlerinde üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye, denetimin yapılmasından itibaren verilen 10 günlük savunma süresi 7 güne düşürüldü. Öte yandan belirlenen süreler içinde savunma yapılmaması para cezası kararı alınmasına engel teşkil etmeyecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KURUL DENETİM VE İNCELEMELER YAPABİLECEK

Buna göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarıyla ilgili denetim ve incelemeler yapıp, yaptırabilecek. Bu denetim ve incelemelere ilişkin üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunması "gerektiği hallerde" alınacak.

BİR DEFAYA MAHSUS 7 GÜNE KADAR UZATILABİLECEK

Resen veya şikayet üzerine yapılan denetimlerde Bakanlık, il müdürlüğü veya yetkili idare tarafından üretici, tedarikçi ve perakende işletmeye denetimin yapıldığı günden başlamak üzere 7 günden az olmamak kaydıyla savunma süresi verilebilecek ve bu süre bir defaya mahsus 7 güne kadar uzatılabilecek. Daha önce 10 günden az olmamak üzere savunma süresi veriliyor ve bu süre bir defaya mahsus 10 güne kadar uzatılabiliyordu.

SAVUNMA YAPILMAMASI CEZAYA ENGEL TEŞKİL ETMEYECEK

Belirlenen süreler içinde savunma yapılmaması Kurul tarafından idari para cezası kararı alınmasına engel teşkil etmeyecek. Geçmişte, savunma yapılmaması durumu hariç olmak üzere üretici, tedarikçi ve perakende işletmenin savunması alınmadan Kurul tarafından idari para cezası kararı alınamıyor ve uygulanamıyordu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Haberler

500

Yorumlar (28)

Emekli:

Ülkemizde gelir adaletsizliği çok üst seviyede

4
3
yanıtYanıtla
DOLAP BEYGİRİ:

Ben size numaradan ceza keser gibi yapacam siz bildiğinizi yapın

5
1
yanıtYanıtla
Mert:

Atı alan üsküdarı geçti ...

5
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

fahiş oranlardaki vergiler ne olacak peki?

4
0
yanıtYanıtla
Güler:

Ben fiyatların düşeceğine asla inanmıyorum bu devran böyle gelmiş böyle gider

2
1
yanıtYanıtla
bendeniz:

indirim oyunları ile insanları kandırıyorlar önce fiyat yükseltiliyor, sonra 70 indirim yapılıyor aslında biraz sabredip alışveriş yapmazsak o zaman fiyatlar düşer

1
2
yanıtYanıtla
Ramazan:

Mübarek Ramazan ayına az kaldı birazda ramazan ayı gelince zam yaparlar vay benim gariban vatandaşıma

3
0
yanıtYanıtla
selim:

ceza yiyen zincir market cezayı maliyete yansıtıyor yani yediği cezayı sattığı üründen çıkarıyor olan gene vatandaşa oluyor, 1 devlet 2- zincir market 3 vatandaş bu 3lü denklemde bir taraflarına kazık kaçan tek taraf vatandaş oluyor

2
0
yanıtYanıtla
bendeniz:

satıcı etikete alış fiyatını yazma zorunluluğu getirilsin, aldığı ürünün fatura tarihini, makbuz numarasını ve alış fiyatını etikette açık bir şekilde yazma zorunluluğu getirilirse istedikleri fiyattan satamazlar sadece gıda için değil tüm ürünler için geçerli olması iyi olur teşekkürler

1
1
yanıtYanıtla
Yav he hee:

Ülkede bir sürü yasak ve cezası da var. Hangisi uygulanıyor. İlk çıktığı zaman uygulanır. Marketler eski usul çalışmaya devam eder.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title