Haberler

Eski bakan Bülent Akarcalı'dan tartışma yaratacak öneri: Türk doları basalım

Güncelleme:

Geçmişte turizm ve sağlık bakanlığı yapan Bülent Akarcalı, son dönemlerdeki doların artışıyla ilgili tartışma yaratacak bir öneride bulundu. "Millet madem dolar almak istiyor, o zaman bir Türk doları basalım" diyen Akarcalı, bunun gerekçesi olarak "Vatandaş kendi parası ile ABD'yi finanse etmiş olmayacak. Şu anda satın aldığımız her dolarla ABD'yi finanse ediyoruz. ABD'ye 100 doların maliyeti 25 cent" açıklamasını yaptı.

TV 100 ekranlarında yayınlanan Çözüm programında Dr. Erol Mütercimler ve Bülent Akarcalı, son dönemde yaşanan döviz hareketliliğini masaya yatırdı. Geçmişte turizm ve sağlık bakanlığı yapan Bülent Akarcalı'nın önerisi sosyal medyada tartışmalara konu oldu.

"TÜRK DOLARI BASALIM, ABD DOLARINA EŞİT OLSUN"

"Millet madem dolar almak istiyor, o zaman bir Türk doları basalım" diyen Akarcalı, sözlerinin devamında "Gerekli kanunlar çıkarılsın, her türlü koruyucu bir şekilde. Densin ki 'Bu Türk Doları birebir ABD Doları'na eşittir, istediğiniz an Amerikan dolarının o günkü kurundan Türk Lirası'na çevirebilirsiniz ya da ABD doları kullanacaksanız aynı şekilde sorgusuz sualsiz komisyonsuz ABD doları ile değiştirirsiniz'" dedi.

"VATANDAŞ ABD'Yİ FİNANSE ETMESİN"

Akarcalı, önerisinin gerekçesini ise "Sonuçta ne olacak? Vatandaş kendi parası ile ABD'yi finanse etmiş olmayacak. Şu anda satın aldığımız her dolarla ABD'yi finanse ediyoruz. ABD'ye 100 doların maliyeti 25 cent. 25 cent'e bugün 1300 liramızı alıyor. Bu unutuluyor, düşünülmüyor fazla" ifadeleriyle açıkladı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (9)

Mutlu Sutcu:

Çok güzel çok doğru insanlara işte bu bilinmeyenli anlatmak lazım alınan her bir dolar abd yi finans eder.abd ye faizsiz kredi sağlıyor tüm dünya dolar alarak.

20
8
yanıtYanıtla
kemal kılıç:

Cok mantikli katiliyorum madem tl yi abd dolarina yatiracagimiza turk dolarini cikarsin 1 turk dolari 14 tl ye esit olsun tabi 1 abd dolarida 1 turk dolarina esit olsun maaslarda yurk dolarina gore belirlensin boylelikle turkiye de refaha cikar...

17
5
yanıtYanıtla
Doğuş:

Çıkaracağın Türk doları neye göre değer kazanacak. Dünya ticaretinde geçerli olmadığı sürece nasıl değerlenecek

yanıt0
yanıt1
Hakan Soyadi:

kesinlikle yapılması gereken bir adım bu arada tebrikler bu öneri bence milli servet değerinde

6
2
yanıtYanıtla
nuri korkmaz:

en guzel dolari yasaklamak sadece ihracatta hammetde aliminda gercerli olacak ic piyasada dolar yasaklanacak bu kadar basit

4
3
yanıtYanıtla
E Demir:

Başlığı görünce saçma gibi geldi ancak içeriği okuyunca çok çok çok mantıklı bir fikir olduğunu anladım. Umarım bu fikir değerlendirilebilir. 200 milyar doların yarısının bile bu şekilde dönüştürülmesi ülke ekonomisine ciddi bir kazanç olur.

0
1
yanıtYanıtla
Fatih:

Hiç mantıklı bir fikir gibi durmuyor

1
0
yanıtYanıtla
Bilge Net:

Kesinlikle katılıyorum. Amerikan doları ile eşit hareket eden bir Türk Doları basarak Amerikayı finanse etmeyi durduralım. Bu şekilde ilk piyasaya sürülen Türk Dolarları sayesinde Devletin kasasına çok büyük bir girdi olacaktır ve şu bulunduğumuz durumdan hızla çıkabiliriz. Katar'dan dolar gelecek diye beklemektense, basın Türk dolarını ekonomiye can verin.

0
1
yanıtYanıtla
Mülayim:

En doğrusu altın ve gümüşle alışveriş yapmak...altını banknot, gümüşde bozuk para olarak kullanılabilinir...yada doların yüz tl olmasını bekleyip yeniden iki sıfır atalım :DD

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title