Haberler

Ermenek Faciasının Cezaları Belli Oldu

Güncelleme:

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili ocağın sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt'a, 13 er yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yargılanan tutuklu sanıklar maden ocağının sahibi Saffet Uyar ve teknik nezaretçi Ali Kurt'a, ayrı ayrı 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İnfaz kanununa göre sanıkların tutuklu bulundukları süre cezalarından düşülecek ayrıca gerekli indirimler yapıldıktan sonra kalan süreyi yatacaklar.

ERMENEK'TE NE OLDU?

28 Ekim 2014 tarihinde, Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu köyü yakınlarında, Has Şekerler Madencilik'e ait kömür madeninde su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalarak hayatını kaybetti.

Madende eski kullanılmayan kömür ocağında biriken suyun baskını ile yaşanan göçük, saat 12:15'te sabah vardiyasına giren işçilerin çalıştığı sırada yaşandı.

ÖLEN İŞÇİLER

Faciada Mehmet Baha, Ömer Cansu, Recep Çiloğlu, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsa Gözbaşı, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Özcan, Mehmet Tokat, Hasan Tuncer, Bahri Üzer ve Kamil Yaman adlı maden işçileri yaşamını yitirdi.

8'İNİN KURTARILABİLECEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Facianın 10. gününde aynı yerde bulunan 2 işçi ile 22. gününde birbirine sarılı vaziyette bulunan 8 işçiye yapılan otopsinin sonucunda, işçilerin metan gazından zehirlendiği tespit edildi. Uzmanlara göre madende yaşam odası olsaydı, 3. yukarıbaş denilen bacada tahkimat duvarının üzerine çıkarak yaklaşık 15 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen 8 işçi kurtulabilirdi.

3 Mart 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada 19-20 Haziran 2014 tarihinlerinde yapılan teftişte toplam 8 mevzuata aykırılık tespit edilmiş ve idari para cezası uygulandığı bildirilmiştir.

MÜFETTİŞLERE SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey ve aynı şirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt tutuklu yargılandığı davada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bu bakanlıklara bağlı müfettişlerin soruşturulması için izin vermediği ortaya çıkmıştı.

DAVADAKİ ÇARPICI İFADE

Davanın üçüncü duruşmasında tanık olarak dinlenen maden işçileri, müfettişler denetim yapmadan önce tehlikeli ve üretim haritası dışında açılan galerilerin kapatıldığını, gidince geri açıldığını ve madende kaçış bacalarının olmadığını anlattı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Saffet Uyar Ali Kurt Ermenek Karaman Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

hasoların memet:

Akp 14 yıldır yanlış yaptı her yaptığı işten çark etti ülke borcu üç katına çıktı cemaatle baştan beri hep işbirliği içindeydi devletin kaynaklarını büyük bir savurganlıkla bitirdi. Badem bıyıklıları köşe başlarına getirdi eleştirenleri hainlikle suçladı. millete rağmen başbakanı görevden aldı millete rağmen valilere talimat verdi hendek bomba olayı gerçekleşti birçok asker polisimiz şehit oldu, millete rağmen yahudilerle anlaştı millete rağmen libyaya milyon dolarlar savurdu .

15
3
yanıtYanıtla
ece:

ya işde asıl Türkiyenin acı gerçekleri ezilen ezilene hakkını alamayan alamayana şimdi birde darbeci dedikleri ama ispatlayamadıkları insanlara verilen cezalara bakın

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title