Haberler

Erkunt Döküm ve Makina Fabrikaları Sanayi İkinci İşleme Fabrikasını Kuruyor

Otomotiv, Traktör ve Motor Sanayi İçin Üretim Yapan, Türkiye'nin Önde Gelen Sanayi Kuruluşlarından Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları Sanayi A.ş., Yerli ve Yabancı Müşterilerinin Artan İşlenmiş Parça İhtiyacını Karşılamak Üzere İkinci İşleme Fabrikasını Kuruyor.

Otomotiv, traktör ve motor sanayi için üretim yapan, Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları Sanayi A.Ş., yerli ve yabancı müşterilerinin artan işlenmiş parça ihtiyacını karşılamak üzere ikinci İşleme Fabrikasını kuruyor.

Yarım asrı aşkın zamandır Türk ve Dünya Otomotiv devleri için döküm ve talaşlı imalat gerçekleştiren Erkunt Döküm ve Makina Fabrikaları Sanayi A.Ş., Avrupa'daki büyük üreticilerden gelen ısrarlı talepler doğrultusunda, üretimini yaptığı parçaların tamamını işleyerek vermek üzere yeni bir fabrikanın daha temelini attı. Ankara-Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde temeli atılan tesisin 2009 yılında faaliyeet geçmesi ve 40 milyon euroya mal olması planlanıyor.

2007 yılında 20 bin 400 ton işlenmiş parça satışı gerçekleştiren Erkunt Döküm ve Makina Fabrikaları Sanayi A.Ş. bu yatırımının tamamlaması ile işleme kapasitesini 35 bin ton'a çıkaracak. Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 19 bin 512 metrekare arsa üzerine 11 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulacak talaşlı imalat tesisinin, halen yüzde 64 düzeyinde olan işlenmiş parça satışını yüzde 90'lara çıkarması planlanıyor.

Yeni üretim tesisinin 3 yıl içinde tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını belirten Erkunt Döküm ve Makine Fabrikaları Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tuna Armağan, "1953 yılından bu yana Türk sanayisinin hizmetinde olan Erkunt Sanayi, sürekli artan tecrübe ve başarı ivmesiyle yıllardır dünya devlerinin de stratejik iş ortağı olarak anılmaktadır. Gelişen tüm teknolojileri kullanarak, otomotiv, traktör ve motor sanayi için üretim yapan şirketimiz, bugün, iki döküm ve işleme fabrikası ile gri ve sfero pik üretiminde Türkiye'de ve dünyada lider, 60 bin ton kapasiteli bir kurum haline geldi" dedi.

Temeli atılan yeni üretim tesisinin inşaatını 2009 yılı ilk yarısında devreye almayı hedeflediklerini ifade eden Armağan, "Talaşlı imalat yapacağımız tesiste ağırlıklı olarak ihracata yönelik silindir kafaları, motor blokları, dişli kutuları gibi sfero ve geri pik döküm parçaları üretilecek. Başlangıçta 36 CNC kontrollü işleme merkezli 6 FMS hattı ve 34 CNC kontrollü işleme merkezi yerleştirilecek olan fabrikanın ikinci bölüm inşaatının tamamlanması ile toplam işleme merkezi sayısı 150'ye yükselecek.

Tesisin tamamlandığında 35-40 milyon euro'ya mal olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title