Haberler

Erkenci Erik, Ateş Pahasına Satıldı

Güncelleme:

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, normal hasattan aylar önce serasından 5 kilo erik topladı. Erik iyi para etti.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Erik Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Göktaş, normal hasattan aylar önce serasından 5 kilo erik topladı. Erik, kilosu 100 TL'den İstanbul'a gönderildi.

KIŞ ŞARTLARINA RAĞMEN ÜRÜN ALDI

Mustafa Göktaş, Türkiye'nin birçok yerinde kar, yağmur ve soğuk havanın olmasına karşın Silifke İlçesi'nde hava şartlarından dolayı eriğin erken meyve verdiğini söyledi. Türkiye genelinde ilk turfanda can eriğinin Silifke'de çıktığını ve topladığı 5 kilo eriği kilosu 100 liradan İstanbul'daki sebze ve meyve haline gönderdiklerini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

"Yurdun dört bir yanı karla kaplı ve bembeyazken, ilçemizde erik ve kayısı ağaçlarının çiçek açtığını ve özellikle erik ağacının meyve verdiğini görüyoruz. Bugün budama için geldiğimiz erik bahçesinde ağaçlarda meyve olduğunu gördük. Mevsim normallerinin dışında olması dolayı şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Normalde mart veya nisan ayında meyve almamız gerekiyor. O dönemde meyve alıp almayacağımız belli değil. Ürünümüzü İstanbul'a gönderdik. Özellikle aşerip canı erik çeken hamile kadınların sofrasına gidecek eriklerimiz."

NORMAL HASAT MART VE NİSAN'DA

Mustafa Göktaş ayrıca, Göksu Vadisi köylerinden Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile Silifke'nin Kabasakallı, Atayurt, Atakent, Taşucu mahallelerinde üretimi yapılan eriğin örtü altına olan kısmının Mart'ta, açıktaki erik bahçelerinin de Nisan ayında hasat edileceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Göktaş İstanbul Silifke Mersin Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

kafkas kartalı:

inanmıyorum yaprak olmayan ağaçta nasıl erik olur allah bilir netür saklama koşullarında sakladılar şimdi piyasaya sürdüler kesinlikle bunda . . . . . . . .

7
2
yanıtYanıtla
GURBETCi:

ERiKKKKKKKK ERiKKKKKKKKKKK SATAMAZSAK KENDiMiZ YERiKKKKKKKKKKK

6
0
yanıtYanıtla
CanMobil-ANDROID:

Erige bayilirim.

1
5
yanıtYanıtla
srozermobilWeb@haberler.com:

mevsimsiz ,ilacli,zamansiz olduğu icin genetigi bozuk dogal yetişmiyor ki bunun icin girdiği metabolizmayı tersine etkileyecek bir de methediyorlar seraniza bin bereket 30 yil sonra 20 yas alti kanserlilerimiz olacak ne güzel di mi önünün

4
0
yanıtYanıtla
baks bani:

canı erik çeken varsa limon yesin

4
0
yanıtYanıtla
O.D.U.N Kadın:

Hamileyim, Canım ne çekiyor biliyor musunuz ? Karpuz.

4
0
yanıtYanıtla
aygülmobilWeb@haberler.com:

Bencede bunları adam buzhaneden çıkarıp millete yuturacak erikten nefret ediyorum mevsiminde bile yemem 100 lira etmez bence 1 lira yeterdir bu eriklere tadı kaçmıştır zaten fırsatçı olmayın ayıp ya sanki altın satıyorsun amca

0
3
yanıtYanıtla
Adil Barış Mobil-IOS:

Mevsiminden önce veya sonra yenilen hiç bir meyve ve sebze fayda getirmez cebe yazık

2
0
yanıtYanıtla
KadirmobilWeb@haberler.com:

5 kilosu 100 tl den 500 tl yapar. Amca zengin olmustur, kacmasin oda. Facebook sayfasi da kapali degil mi

2
0
yanıtYanıtla
abs:

4 5 erigi agac dikenia batirmislar video sunu cekmisler vermisler bir salagin elinede kasa erik reklmadi ucretsiz

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title