Haberler

Erdoğan: Sabırlı Olalım, 3G'den 5G'ye Atlayalım

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. 2 yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom'un 175. yıl kutlama töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner." dedi.

"4G İLE ZAMAN KAYBETMEMİZE GEREK YOK"

Kutlama programı öncesinde yetkililerden kısa bir brifing aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G'ye çalışalım, 3G'den 5G'ye atlayalım. Yapmamız gereken bu. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik."

KOMÜNİSTLER BİLE ANLADI

Türk Telekom'un 175. kuruluş yıldönümü için Ankara'da düzenlenen geceye eşi Emine Erdoğan'la birlikte katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekomünikasyon sektöründeki gelişmelere dikkat çekti. Türk Telekom'un özelleşme sürecinin uzun ve sancılı geçtiğini kaydeden Erdoğan, "2005'teki özelleştirmeden sonra kurumda yaşananlar ne denli doğru karar verdiğimizi gösterdi. Türk Telekom'un özelleşme sürecindeki eleştirilerin ne kadar haksız ve yanlış olduğunu da görüyoruz. Telekom, eskisi gibi verimsiz bir kamu kurumu olarak devam etseydi, böyle yatırım yapma imkanı olur muydu. Dünyanın ileri gelen komünistleri bile anladı, ama bizimkiler anlamadı" diye konuştu.

GERİ DÜŞTÜNÜZ REKABETİ ARTIRIN

Turgut Özal'ın Türkiye'deki telekomünikasyon sektörünün gelişimi için önemli bir isim olduğunu belirten Erdoğan, telefonla iletişimin imtiyaz halinden çıkmasının Özal döneminde olduğunu söyledi. 2023 hedefleri için de Türk Telekom'un önemli bir destekçi olacağını öngördüğünü kaydeden Erdoğan, "Teknoloji geliştirme konusunda Türk Telekom'un çok daha önde olacağına inanıyoruz. Bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme hali var. Rekabeti artırın" dedi.

İNTERNETİ HİÇ OLMAYANA 2 YIL BEDAVA İNTERNET

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri da, gecenin başında yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederken; Türkiye'ye yatırım yapmayı Hariri ailesi olarak önemsediklerini söyledi. Türk Telekom CEO'su Rami Aslan ise bugüne kadar yaptıkları yatırımları anlatarak, "Yatırıma ayrılan kaynakla 6 bin 500 okul inşa edilebilir, 16 bin kilometre yol yapılabilir, 3 Boğaziçi Köprüsü inşa edilebilirdi" dedi. 4G hizmetleri için Türk Telekom'un altyapısının kullanılacağını kaydeden Aslan, "4G hizmetleri için de hazırız. Ülkeye en güçlü en kaliteli 4G'yi getirme sözü veriyoruz. 4G'de ne kadar hazır olduğumuzu konuşuyoruz günlerdir. Buna bir gösterge olarak GSM şirketimiz Avea Türkiye'de hız rekorunu kırdı. Önümüzdeki yıllarda daha da hızlanarak sözümüzü tutacağız. 5G teknolojisi için de şimdiden çalışmaya başladık. Türk Telekom 2023 hedeflerinin en büyük destekçisidir" diye konuştu. Aslan yeni bir kampanyaya da başladıklarını açıklayarak, "Daha önce hiç internet kullanmayanlara, 2 yıl süreyle bedava internet vereceğiz. Amacımız sayısal farklılığı ortadan kaldırmak" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Türk Telekom Turgut Özal Türkiye Memur Alışveriş Teknoloji Yaşam Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (250)

Herşeyi Bilen MadammobilWeb@haberler.com:

Tayyip herşeyi biliyorum kafasında

90
112
yanıtYanıtla
Sivas 58Mobil-IOS:

Akp sonuna kadar

68
116
yanıtYanıtla
CemalmobilWeb@haberler.com:

Koministler kadar basina tas yagsin simdi de milleti bununla kandiracaksin koministler vatan perverdir drusttur saraylarda oturmazlar hirsiz lik yapmazlar siradanbir vatandas gibi yasarlar senin gibi luxleri yoktur

64
98
yanıtYanıtla
arif:

fransada yasiyorum, burda ne kadar cok cocugun varsa o kadar cok yardim aliyorsun. Biz iki kisi oldugumuz icin hic yardim alamiyoruz lakin ornegin ev kirasi 600 euro veriyorsunuz devlet bunu oduyor, issiz kaldiniz 1000 euro issizlik parasi veriyor, asgari ucret ise 1100 euro civari. siz kalkmis 4g den bahsediyorsunuz. Once halkin refahini ekonomisini guclendirin. Halkin alim gucune bakin,

97
39
yanıtYanıtla
LeonmobilWeb@haberler.com:

3G çekmiyor ne 5G si

103
28
yanıtYanıtla
Sivas 58Mobil-IOS:

R.T.E.

48
79
yanıtYanıtla
Akın42Mobil-IOS:

Ortalık kan ağlıyo neyin derdindesin tayyip..

82
42
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

DÜNYA ÜLKELERİNDE HER KONUDA GERİYİZ BİZ

78
38
yanıtYanıtla
LonewolfMobil-IOS:

Bitmissin tarafsiz c baskan Cirponma

44
51
yanıtYanıtla
ali tekdemirmobilWeb@haberler.com:

Ak Parti ülkemizde adam gibi muhalefet partisi olmadığı için var.kime sorsan oy verecek parti yok diyor

75
18
yanıtYanıtla
Tüm 250 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title