Haberler

Engelli bıçak bilemecisi Hüseyin Köksal: 'Vatandaşın alım gücü düşük, fiyatları yüksek buluyorlar'

Güncelleme:

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yaşayan ve bıçak bileme işi yapan engelli Hüseyin Köksal, bir bıçağı 5 liraya bilediğini belirterek, 'Vatandaşın alım gücü şu an düşük, yalan yok. Fiyatları yüksek buluyorlar ama fiyat yüksek değil aslında. Hayat şartları öyle' dedi.

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yaşayan ve bıçak bileme işi yapan engelli Hüseyin Köksal, bir bıçağı 5 liraya bilediğini belirterek, "Vatandaşın alım gücü şu an düşük, yalan yok. Fiyatları yüksek buluyorlar ama fiyat yüksek değil aslında. Hayat şartları öyle" dedi. Bazen gelenlerin 'param yok' dediğini kaydeden Köksal, "Sürekli oluyor, yaşlı amcalarımız geliyor, rahatsız olan insanlar geliyor. Geliyor cebinden bir tane bıçak çıkartıyor, yapıyor veriyorum" diye konuştu.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde yaklaşık 25 yıldır bıçak bileme işini yapan fiziksel engelli Hüseyin Köksal, hobi olarak başladığı işi şimdi tek başına ilçede yapmaya devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi işlerin durumuyla ilgili değerlendirme yapan Hüseyin Köksal, şunları söyledi:

"İŞLER DURGUN"

"Yıllardan beri burada bıçakçılık yapıyorum. Şu an biraz durgun deprem dolayısıyla bildiğim kadarıyla yani biraz durgunluk var ama vatandaşlarımızın bıçağını erken getirmesini istiyorum. Yoğun zamanda geldiği zaman ister istemez bıçaklar biraz aceleye geliyor. Yaklaşık 25 yıla yaklaştı ben bu işi yapıyorum. Allah bereket versin bayramda harçlığımı çıkarıyorum. Benim standarttım şu; her yıl ekmek kaç lira benim fiyatım o. Bir ekmek parası... Ekmek 5 lira şu an bıçaklarımız 5 lira. Aşırı bir fiyatlarımız yok.

"VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK, FİYATLARI YÜKSEK BULUYORLAR"

Bu işe hobi diyerek başladık baktık bu iş gidiyor, vatandaşın hoşuna gitti bunu ticarete döktük. Vatandaşın alım gücü şu an düşük, yalan yok. Fiyatları yüksek buluyorlar ama fiyat yüksek değil aslında. Hayat şartları öyle. Toprakkale'de tekim. Osmaniye'ye göre ben çok uygunum, Osmaniye 7,5 lira mesela şu an ben 5 liraya yapıyorum. Bıçağımız 5 lira, satırımız, orijinal sıfır gibi yapıyoruz bu 15 lira, 15 lira satır çünkü bunun emeği çok, bayağı bir uğraştırıyor mesela bunu yapana kadar 3-4 bıçak yaparsın. Ona göre değerlendiriyoruz fiyatı.

"PARAM YOK DİYENLER OLUYOR"

Geliyor bir bıçak getiriyorlar 'benim param yok' diyor, ben diyorum önemli değil onu zaten hiç sormam bile yani varsa var yoksa yok, bu kadar. Yeter ki dürüst olsun bana gelsin 'benim param yok abi ' desin, ben yapar veririm yani hiç sıkıntı yok. Sürekli oluyor, yaşlı amcalarımız geliyor, rahatsız olan insanlar geliyor. Geliyor cebinden bir tane bıçak çıkartıyor yapıyor veriyorum. Ben bir bıçakla zengin olacak değilim. Bu kadar yani hayır da lazım."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hüseyin Köksal Toprakkale Osmaniye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title