Haberler

Enerjiye drone ile hızlı müdahale

Güncelleme:

Enerjiye drone ile hızlı müdahale Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, operasyonel çalışmalarına drone ile hız kazandırdı.

Enerjiye drone ile hızlı müdahale

BURSA - Güney Marmara'da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, operasyonel çalışmalarına drone ile hız kazandırdı. Arıza, onarım ve bakım çalışmalarının desteklendiği drone teknolojisi ile enerji arzı daha hızlı sağlanabiliyor.

Enerji sektörünün öncü şirketlerinden Limak Enerji Grubu bünyesinde hizmet veren UEDAŞ, elektrik hatlarında arızaları tespit etmek, enerji arzını sağlayabilmek için kullandığı drone teknolojisi ile meydana gelen arızanın yerini ve türünü hızla belirleyebiliyor.

UEDAŞ'ın 50 bin kilometrelik hat uzunluğunun 38 bin 851 kilometresini havai hatlar oluştururken bu büyük alanda ulaşım sıkıntısı yaşanan bölgeler drone teknolojisi ile kontrol edilebiliyor. Drone teknolojsinin hizmet kalitesinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliğini artırdığını ifade eden UEDAŞ Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik, "4 ilde 3.3 milyon aboneye kesintisiz ve kaliteli elektrik hizmeti vermekteyiz. Bu hizmeti verirken çeşitli zorluklarla karşılaşmak durumundayız. Enerjide kaçınılmaz unsurlardan biri teknolojidir. Şebekemizde oluşan arızaları geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayırıyoruz. Geçici arızaları SCADA projemiz sayesinde 5 dakikadan daha kısa bir sürede çözebiliyoruz. Fiziki müdahale ve tespit gerektiren kalıcı arızalarımızda ise zorlu hava, arazi koşulları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu noktada drone teknolojisi kullanarak arıza tespit süresini minimuma düşürerek ekiplerin bölgeye en hızlı şekilde sevkini sağlayabiliyoruz. Böylelikle enerji kesinti sürelerinde abonelerimize mağduriyet yaşatmıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Limak Holding Marmara Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title