Haberler

9 işçi hala toprak altında! Bakan Bayraktar: Heyelan riskini ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor

Güncelleme:

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanda arama- kurtarma çalışmaları, yeni heyelan riski nedeniyle durdurulmuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bölgedeki son duruma ilişkin yeni bir açıklama yaparak, "Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanın ardından çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor." ifadesini kullandı.

Erzincan İliç'te, 13 Şubat'ta altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları heyelan riski nedeniyle durdurulmuştu. Bakan Bayraktar'dan bölgedeki son duruma ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan çalışmaları hızlanarak devam ediyor

"YENİ HEYELAN RİSKİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "İliç'te maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor. Bugün heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek alanı daha yakından inceledik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk."

YENİ BİR HEYELAN RİSKİ NEDENİYLE ÇALIŞMALAR DURMUŞTU

Öte yandan Bakan Bayraktar, Erzincan'daki maden sahasında heyelan riski nedeniyle 19 Şubat'ta arama faaliyetlerini durdurduklarını bildirmişti. Bakan Bayraktar, o gün yaptığı açıklamada, "Önceliğimiz şu anda heyelan riskini hem arama için hem de bu toprağın taşınmasıyla alakalı yapılacak faaliyetler için ortadan kaldırmaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan çalışmaları hızlanarak devam ediyorİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar

BAKANLIKTAN SİYANÜR AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrası, ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numunelerin 3 ayrı laboratuvarda analiz edildiği, bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı bildirilmişti.

Açıklamada, bakanlık teknik ekiplerinin bölgedeki hava kalitesini 6 izleme istasyonunda sürekli takip ettiği, yapılan incelemelerde hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği duyurulmuştu.

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan çalışmaları hızlanarak devam ediyor

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait altın madeni ocağı sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması meydana gelmiş, irtibat kurulamayan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Toprak kaymasıyla birlikte siyanür ve çeşitli kimyasal maddelerin doğaya zarar vereceği gündeme gelmişti.

KANADALI YÖNETİCİ DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılardan aralarında Kanadalı J.R.G'nin de yer aldığı 6 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Enerji Bakanı Bayraktar: Heyelan çalışmaları hızlanarak devam ediyor

ABD'Lİ ŞİRKET YATIRIMCILARIN DERDİNE DÜŞTÜ

ABD'li SSR madenciliğin işlettiği altın madeninde 35 milyon metreküplük toprak yığınının yanlış ve tekniğe aykırı istifleme nedeniyle kaydığı ortaya çıkarken sorumlu şirket ise yatırımcıların derdine düşmüştü. ABD'de kamuoyuna açıklamalar yapan şirket, Türkiye'de ise suskunluğa bürünmüştü. Toprak kaymasının yaşandığı madenden en az 400 bin kamyonluk bir hafriyat aktarımı yapılacağı tahmin edilirken milyonlarca dolara mal olacak bu operasyonun maliyetinin ise şirkete fatura ettirilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan İliç Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

sade vatandaş:

o insanlar öldü doğa ise can çekişiyor artık öncelik doğayı kurtarmak olmalı..bu maden sahasıTürkiyedeki madenlerin işlendikten sonra atıklarının yarattığı tehlikelerin en iyi örneği kazandırdıklarından çok geride pislik bırakıp çekip gidecekler

148
2
yanıtYanıtla
Tng Trk:

Zaten Amerikanin orada isi ne? lozan anlasmasi mi dir nedir bitti derken, bizim icin bitmemis mi?

yanıt23
yanıt9
Anonim:

Tng Trk: Sen Cidden Lozan 2023 De Bitecek Mi Sanıyordun PUHAHAHHAHAHA

yanıt17
yanıt2
Osman Öner:

Ey amarika

97
5
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Ssttt, Sus Bakiym..Himm

yanıt0
yanıt0
Tiyatro:

Güvenlik önlemleri yetersiz. Bu türkiyenin her alanında aynı. Malesef Birtane mantıklı iş yapılmıyor. Kaza olabilir ama bile bile ölüme meydan okumak saçmalık. Taşı toprağı altın olupda .fakirlik içinde yaşayan insanların çoğunlukta olması gibi saçma sapan bir yer Türkiye. 600 yıllık dünya hükümdarı olan yerde insanlar sürünüyor. Mantık bunun neresinde?

58
0
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Gerçekler acı ama 400 bin kamyon miktarında toprak kaydı. 1 kamyon doldur götür başka yere boşalt gel tekrar doldur 1 döngü 1 saatte tamamlansa 45 yıl 10 kamyon 4,5 yıl 100 kamyon 6 ay sürüyor tabi 100 tane de kepçe ve yüzlerce trilyon para gerek. İnsanların bazen duygularını bastırıp mantıklı davranması gerekiyor.

9
38
yanıtYanıtla
Türkay Türk :

Acaba o toprak altında kalan bir yakının olsaydı bu şekilde tepki verebilirmiydin? hiç sanmıyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölü veya diri yakınını görmek oradakilerin hakkı . Boş yapma...

yanıt57
yanıt4
Merdan:

Biran önce Anagold, firmasının tekrar altın üretimine geçmesini sağlamalıyız.

16
30
yanıtYanıtla
necdet:

aynı fikirdeyim

yanıt6
yanıt18
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title