Haberler

En Boş Yılları Meclis'te Geçti Eğitime 10 Okul Miras Bıraktı

Nuh Çimento'nun Kurucu Ortaklarından Eski Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, 74 Yaşında Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti. Bugüne Kadar 10 Okul Yaptıran Eskiyapan, 13 Yıl Aso Başkanlığı Görevinde Bulundu. Eskiyapan, En Boş Günlerini TBMM'de Geçirdiğini Söylüyordu.

Nuh Çimento’nun kurucu ortaklarından eski Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, 74 yaşında kalp krizinden hayatını kaybetti. Bugüne kadar 10 okul yaptıran Eskiyapan, 13 yıl ASO Başkanlığı görevinde bulundu. Eskiyapan, en boş günlerini TBMM’de geçirdiğini söylüyordu.

TÜRK sanayisinin duayenlerinden Nuh Çimento’nun kurucu ortağı ve 22’nci dönem Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan dün 74 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu Bodrum’da yaşamını kaybetti. 52 yıllık sanayicilik, 13 yıl Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanlığı yapan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) görev alan Eskiyapan, dolu dolu geçen yaşamının ardından, milletvekilliği yaptığı dönemde sıkıldığını söylüyordu. Kemal Derviş’in olduğu CHP’ye katılan ve 20-22 yıl CHP’nin tek milletvekili çıkaramadığı Kayseri’den 57 bin oyla TBMM’ye giren  Eskiyapan, daha sonra Ak Parti’ye geçmişti.

El kaldır, el indir

13 yaşında çalışmaya başlayan ve emeklilik döneminde vatana daha çok hizmet etmek için milletvekili olan Eskiyapan, siyasette yaşadığı mutsuzluğu, “Yukarıda pişirip, aşağıda şişiriyorlar. Kimsenin bize birşey sorduğu yok. Önerge verilsin; elini kaldır, indir, iş bitti. 13 yaşında çalışmaya başladım. Sanayicilik günlerimde hiç boş kalmadım. Odalar, dernekler, vakıflar bir dakika boş durmadım. Kocaelispor başkanlığı yaptım. Milletvekilliğim bomboş geçti. Hayatımda hiç bu kadar boş zamanım olmamıştı” diye anlatmıştı, CHP içinde Şişli Belediye Başkanı  Mustafa Sarıgül’ü destekleyen birkaç

milletvekili arasında yer alan Eskiyapan, Ankara’da onun için üs bile kurmuştu.

Dulun peşindeki zampara

Eskiyapan, CHP’de mutsuz geçen 2 yılın ardından, başka partilerden teklif alıp almadığı sorusunu, “Nerede soyunduysam, orada giyinirim. Ak Parti’den 3-4 bakan başta olmak üzere çok dostum var. Bu tutumumu bilirler, teklif dahi etmezler. Sürem bitene kadar böyle kalırım” şeklinde yanıtlamıştı. Eskiyapan, transfer sorusuna Kayseri’deki bir benzetmeyle karşılık vermişti: “Bizde ‘Dul avradın arkasında dolaşan kart zampara çok olur’ lafı vardır. Biz de ona döndük.”

4 yılda 6 kez konuştu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Senin tecrübelerinden istifade etmek isteriz” demesi üzerine Ak Parti’ye geçen Eskiyapan, yine siyasette umduğunu bulamamıştı. 4 yıllık milletvekilliği döneminde sadece 6 kere konuştuğundan yakınan Eskiyapan, “Kimse benden hiç bir şey istemedi. Bir kez olsun bir şey sorulmadı. Bunlar benim ağrıma gitti” diyerek hayal kırıklığını anlatmıştı.

Son okulu Bodrum’da yaptırdı, hayata da orada veda etti

BUGÜNE kadar 10 okul yaptıran Muharrem Eskiyapan, en son Bodrum’da 12 derslikli bir okul yaptırmıştı. 5 milyon TL’ye yapılan okul Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla açılacaktı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, “Bir hayırseveri kaybetmenin acısını yaşıyoruz” dedi. Eskiyapan eşi Gülten Hanım ile Gündoğan’da sahibi olduğu İstanbul Palace’da kalıyordu. Dün saat 08.30’da banyoda kalp krizi geçirip, düşen Eskiyapan’ın başını yere çarptığı bildirildi. Eskiyapan’ın naaşı Cuma günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğleden sonra kılanacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Hisarcıklıoğlu: Dayım gurur kaynağımızdı

1935 yılında Ankara’da doğan Muharrem Eskiyapan’ın babası Nuh Eskiyapan, iş hayatına Ankara’da kardeşi Ahmet Eskiyapan ile birlikte küçük bir bakkal dükkanında atılmıştı. 1974’te TÜSİAD üyesi olan Muharrem Eskiyapan; Nuh Çimento, Nuh’un Ankara Makarnası, Nuh Beton, Nuh Gıda Satış ve Pazarlama, Nuh Yapı Ürünleri, Çimpaş, Çim-Nak, ACT Avusturya Cemant Teknoloji GmbH. şirketlerini kurdu. Eskiyapan, 1994’te Nuh Grubu’ndaki bütün görevlerinden ayrılmıştı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da dayısı olan Muharrem Eskiyapan için Hisarcıklıoğlu, “Dayımızla ailece gurur duyuyorduk. Çünkü girdiği her cemiyette başarılı olurdu. Kendisi sorumluluğunu üstlendiği tüm sanayi kuruluşlarında da çok başarılı oldu. Bulunduğu her ortamda tam görev insanıydı. Verimli olamıyorsa, çok rahatsız olurdu. Ondan ayrıldığımız için çok üzgünüz. Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title