Haberler

Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi emeklilerin zam beklentisi sonuçsuz kalmış ve bu da sandıktan çıkan sonucu etkilemişti. Peki emeklilere neden zam yapılmadı? Konunun muhataplarından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında bunun nedenine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

"BUNA İZİN VEREMEZDİK"

Konuyla ilgili çok sayıda sorunun muhatabı olan Şimşek, "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak gelecek nesilleri ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik" diyerek emeklilere neden zam yapılmadığını özetledi.

5 İLA 7 BİN LİRA ARASI BEKLENTİ VARDI

Bilindiği üzere Türkiye'de en düşük emekli maaşı 10 bin lira seviyesinde. Seçimlerden önce emekli maaşlarına 5 ila 7 bin lira arasında bir zam yapılması yönünde beklenti oluşmuştu. Hükümet ise emeklilere zam için temmuz ayını işaret etmişti.

ERDOĞAN, MİTİNG ALANINDA HESAP YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce katıldığı bir mitingde emekli maaşlarıyla ilgili "Emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğunu örneklerle anlattım. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz. Tam tersine enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız" demişti.

EMEKLİ ZAMMINDA KRİTİK ORAN BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını belirlemede etkili 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon farkı belli oldu. Böylece 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15,06 olarak belirlendi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek AK Parti Türkiye Maliye Zam Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (142)

Necati Çubukcu:

Baştakiler Gösteriş ve şatafattan vaz geçmedikçe bu millet aç kalır.

2131
48
yanıtYanıtla
Irmak Ajans:

Mülteci besleyene kadar kendi emeklisini beslese yine yeter.

yanıt1110
yanıt89
Mevlüt Güler:

İtibar dan tasarruf olmaz dediler. Ömrünü bu ülkeye hizmet ederek geçiren Anne babalarımıza son günlerini zehir ettiler

yanıt937
yanıt59
Salih Kandıralı:

Şu ülkede acınmayacak olanlar genç emeklilerdir. Acınacak olanlar 60 yaşında 15bin primle emekli olabilecek asgari ücretlilerdir.

yanıt375
yanıt86
Ali Teke:

Bu hesapları itibardan israf olmaz derken , dünyanın mülteci toplanma kampı ülkemize yapılırken deseydiniz

1552
30
yanıtYanıtla
Serhan Soylu:

Mültecilere verilenler de çooook yanlış ancak yanlış yanlış yapılarak düzeltilemez.. 40 lı yaşlarında milyonlarca Eyt liyi emekli ettirmenin bedeli budur ! Şimdi kimseye ANLATAMAZSINIZ !!

yanıt396
yanıt120
Sezgin Sezgin:

Serhan soylu bırak 40 lı yaşları Eyt nin tümünden bile emekli olanların sayısı şimdilik sadece 1.5 milyon kişi ..40 yaşlarında emekli olanların sayısı bu 1.5 milyonun yüzde 20 di bile değil..Algı yapıyım akp yi korumak için

yanıt23
yanıt5
Halit EROĞLU:

Mülteciye var emekliye yok 28 yılında sizi mülteciler oyu versin emeklilerin ğönlünü alamazsınız

1279
47
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Veriy zaten heç meraklanma...

yanıt19
yanıt54
Yunus Akcan:

İtibardan tasarruf olmaz diyen büyüğüne de aynısını söyleseydin keşke. Hep milletin cebinden kısın ama kendinize lüks makam araçları korumalar ayarlayın. Samimiyetsiniz hepiniz. Gideceğiniz günler yaklaşıyor.Milletin tokadını yediniz sırada yumruk var.

1184
34
yanıtYanıtla
Tüm 142 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title