Haberler

Emeklilerin beklediği adım atılıyor! Haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Güncelleme:

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, katıldığı canlı yayında emeklilerin zam beklentilerinin karşılanacağını belirterek, "Çalışmalar olgunlaşınca sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak" dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, TGRT Haber canlı yayınına konuk oldu. Burada, Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Şahin, emeklileri yakından ilgilendiren bir çıkışa imza attı.

"ÇALIŞMALAR VAR, CUMHURBAŞKANIMIZ PAYLAŞACAK"

Programda "Emekliler bir sürpriz bir müjde bekliyor emekliler. Var mı bu yönde bir çalışma?" sorusuna cevap veren Şahin, "Biz her zaman milletimizin beklentileri, şikayetleri doğrultusunda siyaset yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın gündeminde ne varsa, derdi ne ise onu masamıza koyuyoruz. Bu mesele ile ilgili de çalışmalar var. Çalışmalar olgunlaşınca sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜMÜ BİZDEN BEKLEMELERİNDEN MEMNUNUZ"

Bu konudaki beklentilerin farkında olduklarını ifade eden Şahin, "Beklentileri her zaman karşılamış bir siyasi anlayışa sahip olduğumuzu unutmayalım. Şu an devam eden çalışmalarımız var. Bu konuda çok önemli adımlar attık ama görüyoruz ki hala serzenişler var. Bunlara hak veriyoruz. Bizimle bunu paylaşmalarından memnunuz. Sorunun çözümünü bizden beklemelerinden memnunuz" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA SON DURUM

Türkiye'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri en son ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam almıştı. En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltilmişti. Emekliler için zam yılın ikinci yarısında tekrar gündeme gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon artış oranı kadar, memur emeklisi ise bu oranın dışında toplu sözleşmenin farkı da eklenerek yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak. 2024 için yeni emekli maaşları temmuz ayından itibaren geçerli olacak.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Fatih Şahin AK Parti Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (120)

Gökhan Akgül:

HEPİNİZ DE OYUNCUSUNUZ. SEÇİME DOĞRU YAPIYORSUNUZ HERŞEYİ. MADEM YAPILABİLİYOR NEDEN 3 AY ÖNCE VERMEDİNİZ EMEKLİLER NE HALDE HABERİNİZ VAR MI... SAMİMİ DEĞİLSİNİZ.

1551
82
yanıtYanıtla
Cengvan:

10 binlira ile ev geçindirmek imkansız emekli sefaleti yaşıyor,maaşımız asgari ücretin yarısına düştü

yanıt851
yanıt37
Cengiz Tüzüner:

Maaş iyileştirmesi yapılacak gibi düşünme derim. Fatura, ulaşım, sosyal aktivite anlamında bir düzenleme gelecek diye düşünüyorum. Halbu ki tüm eneklilere 5-6 bin gibi seyyanen zam verseler bu uzatmalara hiç gerek kalmaz.

yanıt535
yanıt31
Sefa Altun:

HEP AYNİ HİKÂYE,HEP AYNİ NAKARAT...

yanıt567
yanıt14
Tutankamon Hoca:

Yalancı bahari yaşarıt 3-5 gün kala sonrası gene kış surşyeli kardeşleri iyi olsun yeter

yanıt354
yanıt30
hakan er:

Baktılar kaybediyorlar ??????

723
59
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

son 10 gün kala sürpriz..;ama gün sonu elde hep var kocamannn bir sıfır

724
42
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

hiç inanmayın kendilerinin belirlediği enflasyon rakamını verip üç kuruşta pay haydi yallah. bilmediğimiz birileri değiller aynı düzen aynı yalanlar.

553
30
yanıtYanıtla
ismail turbil:

bence % 1 veya % 2 lik kısmına sosyal yardım gibi birşey yaparlar, emeklilerin hakettiği parayı vermeyecekler.

426
22
yanıtYanıtla
Temel Temel:

hesaplattırıyorlar hangi kesime yaparsak daha çok alırız diye o kesime yapıyorlar HEPSİ KOLTUK uğruna. bizi vatandaşı düşünen yok. vaad ettiği para bizim zaten 85 milyonun. gönder suriyelileri. devlet dairelerindeki lüksü israfı önle yeterde artar bu kadar basit.

yanıt2
yanıt0
Tüm 120 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title