Haberler

Asgari ücrete yapılan zam emekliyi isyan ettirdi! Hükümetten önemli bir talepleri var

Güncelleme:

Asgari ücrete yapılan yüzde 54.7'lik zam sonrası milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi. Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 18 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

Net asgari ücretin yüzde 54.7 zamla 8.506 TL olmasının ardından, milyonlarca emekli bu tutarın oldukça altında kalmış oldu. Halen yaklaşık 1.5 milyon emeklinin ücreti en düşük emekli maaşı olarak kabul edilen 3.500 liraya tamamlanıyor. Yeni dönemde bu eşiğin değiştirilip değiştirmeyeceği de merakla bekleniyor.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI MEMUR SENDİKALARINI HEYECANLANDIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emeklilerin zammını belirlerken de aynı anlayış içinde olacaklarını ifade etmesi memur sendikalarını heyecanlandırdı.

MEMUR-SEN: ASGARİ ARTIŞI ÖRNEK OLMALI, DİĞER SABİT GELİRLİLER DE KORUNMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erdoğan'ın konuşmasının hemen ardından sosyal medya üzerinden, "Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır. 2023 için asgari ücret yüzde 54.7 artırılarak 8.500 TL olarak belirlendi. Bu artış örnek olmalı, enflasyon korkusu son bulmalı, gelir dağılımında adalet için, kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmelidir" dedi.

MEMUR VE EMEKLİ ASGARİ ÜCRETE BENZER BİR ARTIŞ BEKLİYOR

Memur ve memur emeklileri normal şartlarda yılbaşında yüzde 8 toplu sözleşme ile son 6 ayın enflasyon farkından oluşan zammı alacaklar. Bu da yaklaşık yüzde 17-18'lik bir orana karşılık geliyor. Sözcü'de yer alan habere göre asgari ücrete yüzde 54.7 zam yapılmasıyla memur, emekli ve tüm çalışanlar da maaşlarına yüzde 18 civarında değil, asgari ücrete benzer oranda bir artış yapılmasını bekliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (26)

Haydar:

Asgari ücreti işveren kesesinden yiğitlik yaparak yüzde 55 arttırdınız.Aynı yiğitliği devlet emeklisinede yapar herhalde İşveren artan maliyetleri aynı oranda sattığı ürünlere zam olarak yansıtacak.Bu artış olmazsa emekli sürünür rezil olur. Kuru ekmeğe muhtaç olur.

163
15
yanıtYanıtla
Omer Faruk Kocak:

Okuyanla okumayanı iyice bir ettiniz . O kadar üniversite oku en az 4 yılını harca kpssden 90 üstü al vasıfsız işçi ile neredeyse aynı maaşı al. Ne liyakat kaldı ne hiyerarşi ...

129
37
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Avrupalı emekli aldığı maaşla Dünyayı geziyor, Türk emeklisi çarşıda pazarda dolaşırken bedava tuvalet arıyor..

121
21
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kırarız ,sararız , sabrederiz de sığınmacıları nasıl ve ne zaman geri göndereceksiniz ! Çoğalma hızlarına yetişmek ne mümkün ! Yugoslavya örneği karşımızda ! Hatay Bld Bşknı feryat ediyor ,duyan yok. Oy'um , Sığınmacıları bir önce göndereceğim diyen partiye

107
9
yanıtYanıtla
ege izmirlim:

Asgari ücretliye %20yapsaydı,sizede %20yapsaydı .mutlu mu olacaktiniz

12
87
yanıtYanıtla
Haydar:

Kardeş mesele o değil bu asgari ücret zammını işveren ödediği için maliyetler artacak mecbur sattığı ürünlerede zam yapacak. Emekliye aynı oranda zam yapılmazsa emekli maaşı iyice eriyecek. Alım gücü iyice düşecek.

yanıt96
yanıt1
Osman Marley:

emekliler sabır şükür paketini kullanacak reisin sırtında küfe var yav cehape yüzünden enflasyon patladı

75
20
yanıtYanıtla
mert atakan:

Yanlış bir yaklaşım, oy yapılan zama bağlı olmamalı, Oy geçmişten alınan ders ile memleketin hem bugünü, hemde geleceğini düşünerek verilmeli. özgürlük ekonomi.

54
39
yanıtYanıtla
Muzaffer Karaahmetoglu:

2015 te emekli oldum 2 Askeri üçret maaş bağlandı şimdi aldığım maaş 1 askeri üçret etmiyor bu mu adalete emekli bunun hesabını sandıkta soraçak inşallah

69
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

uygulanan ekonomi yönetimi pardon yönetememe ekonomik alt yapıyı tahrip etti sosyal barışı bozdu işçi işveren,kiracı ev sahibi birbirine girmiş mahkemelik olmuş durumda geçinememekten dolayı boşanmalarda da gözle görülür derecede artışlar var siz konuşun durun

60
7
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title