Haberler

Milyonların gözü EYT düzenlemesinde! AK Parti'den gelen son açıklama pek iç açıcı değil

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT ile ilgili olarak etki analizinin iyi yapılması gerektiğini belirterek "Parayı ödeyecek kurumla parlamento arasında uyum sağlanamadığı takdirde büyük bir sorun ortaya çıkabilir" dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gündemden düşmeyen EYT ile ilgili dikkat açıklamalarda bulundu. Bu konuyla ilgili etki analizinin iyi yapılması gerektiğini kaydeden Mustafa Elitaş, "EYT 1994 yılındaki bir kanunla ortaya çıktı. 56. veya 57. hükümet döneminde ortaya çıkan bir konu. Yaşar Okuyan döneminde yapılan bir düzenlemeydi. Ondan önce 38 yaşında emekli olma imkanı mevcuttu. O kanunla birlikte 1980 yılı sonrası sigortaya tabi olanlar EYT dediğimiz yaşta bir artış ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

İşte Elitaş'ın EYT ile ilgili açıklamaları;

"Ben Haziran 1980 sigortalısıyım. Ben 40 yaşında emekli olacakken, 44 yaşında emekli oldum. 'Yasanın çıkma tarihinden itibaren bunlar oluyor' dense daha doğru olurdu. 1999 yılında çıkan yasa 19 yıl öncesine gitti. 11 yıl uygulama süresi vardı. Tam 20 yıl önceden yaşla ilgili sorunu ortaya çıkarmış oldu. Şimdi bu EYT'de 1999 yılının öncesini mi alacağız, yoksa daha sonrasını mı alacağız. Bir rivayete göre kendini EYT'li hisseden 7 milyon kişi var diyorlar. Onun ne olduğunu tam bilmiyoruz. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını yapıyor.

AK Partili Elitaş'tan dikkat çeken EYT çıkışı: Düzenlemede büyük bir sorun ortaya çıkabilirAK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş

"HANGİ KAYNAKTAN TEMİN EDİLECEĞİNE BAKARIZ"

Bizim bu konuda parayı ödeyecek kurumla parlamento arasında uyum sağlanamadığı takdirde büyük bir sorun ortaya çıkabilir. Çünkü analizini yapmadan kanun çıkarırken Hazine ve Maliye Bakanlığını çağırırız, ilgili kurumları çağırırız. Her bir kanun maddesinin parasal kısımları olduğu takdirde her birinin etki analizini, bütçeden ne gibi imkanlar ortaya çıkabileceğini, hangi kaynaktan temin edileceğine bakarız.

"HESABI İYİ YAPMAK GEREKİR"

Diyelim ki 1 milyar TL'lik bir harcama yaptınız. O 1 milyar TL'den yapılan harcamayı borçlanarak mı yapacaksınız veya başka yerden tasarruf ederek mi, yatırımları kısarak mı sağlayacaksınız diye etki analizinin ortaya çıkması gerekir. Anayasanın hükmü de bu. O anlamda bu hesabı iyi yamak gerekir. Bunu yapacak kurumda Çalışma Bakanlığıdır. Bakanımızın bugünlerde yapacağı açıklamalara dikkat etmek gerekir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Elitaş Parlamento AK Parti EYT Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (11)

By Kalafat:

suriyeliye gelince her ay kira yardımı 30 yıl prim ödeyip üreten calisan öz vatandaşa lo lo art niyetlisiniz bu ülke insanina kastınız gareziniz var kininiz var net

43
16
yanıtYanıtla
Genç vatandaş :

Eyt mağduriyeti diye bir şey olduğunu düşünmüyorum 1999 2000 sonrası işe girenlerde kendine göre mağdur olduğu yerler var bu nedenle sistem bu şekilde devam etmeli zaten kimseyi memnun edemezsin bu ülkede Eyt bır an önce ülke genelindeki gündeminden çıkarılmalı daha önemli konular var

9
50
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

Devlet bünyesinde çalıştırın madem emekli edemiyosanız iş garantisi verin özel sektörde yaşlısın diyolar devlet gençsin diyor napcak bu vatandaş ?

45
7
yanıtYanıtla
ahmet sever:

Zamanında sözleşme yaptık 5800 pirim öde 25 yıl bekle emekli ol söylendi.ama olmadı. Yeter artık bir babalık yapın. Çok mağduruz 1993 ssk girişim var. Yaşım. 49 pirim . 8800 işsizim..Devlet e 600 bin tl ödemişim..Zamanında fidan diktik , meyvesini yemek istiyoruz

43
7
yanıtYanıtla
Tekin Kırklar:

Hala mı hesap yapıyorsunuz. Bitmedi hesabınız. Para yok yapamam deyin oldun bitsin. Ayıptır

33
9
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Yumuşak geçiş diye bir şey var ben böyle istedimle de olmuyor o zaman sistem dışı kurallar ortaya çıkıyor ve sizin yaptığınızda bu. Devletin 800 milyar dolar dış borcuna ve %400 lere varan enflasyon durumuna emekli etmediğiniz eytliler sebep olmadı.

35
4
yanıtYanıtla
Zama Zam:

Beş maaş alanın bir maaşa düşür o zaman kaynak ortaya cikar

35
2
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

CHP'nin yaptığı emeklinin zararına bi kanunun AK Parti'le ne alakası var algıcı provakatörler.

8
27
yanıtYanıtla
Fatih Tan:

Bos bos

26
7
yanıtYanıtla
Yalçın Beyazıt:

Vayy be 40 yaşında emekli olacakmış da 44 yaşında emekli olmuş oda içinde nukte olarak kalmış yazık çoook üzüldüm... Hemde işsiz özel sektör yaşlısın devlet gencsin diyor... Yazık

13
5
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title