Haberler

Elektrik Faturalarındaki KDV'yi Geri Alabilirsiniz

Güncelleme:

THD Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, elektrikten kesilen haksız KDV'nin geri alınabileceğini söyledi.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, elektrikten alınan haksız bedelleri ve bu bedellerden alınan KDV'yi yargı kararları gereği geri isteyeceklerini belirtti. Uçar, elektrik abonesi tüm Gölbaşılı vatandaşları 11 Şubat Perşembe günü saat 10.40'da Hanımeli Sokak, No:1 Sıhhiye-Ankara adresinde bulunan Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önüne davet etti.

"YÜZDE 18 KDV HAKSIZ"

Orhan Uçar yaptığı açıklamada, "Tüketici Hakları Derneği olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'nin kararları gereğince tüketicilerden hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak alınan kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden alınan yüzde 18 KDV'nin iadesi için 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 10.40'da Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önünde olacağız" dedi.

"DESTEK İSTEDİ"

Elektrik bedellerinin tüm halkı yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirten THD Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, " Derneğimizin genel merkez yöneticileri, Enerjisa önünde basın açıklaması yapacak ve tüketicilerin isteklerini belirten dilekçelerini Enerjisa yetkilerine ileteceklerdir. Gölbaşında yaşayan elektrik abonelikleri bulunan vatandaşlarımız, tüketicilerimiz 11 Şubat Perşembe günü saat 10.40'da Sıhhiye Ankara Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önüne elektrik faturaları ile birlikte gelmelerinin, yanımızda olmalarının faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Orhan Uçar Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

freee:

hersey baskanlik icin rte ve oglu bilal icinfazla sizlamayin. . . idare edin. . . az et yiyin. . . enerjiyi fazla kullanmayinsaraya para lazim

26
4
yanıtYanıtla
....................?:

bana enerji bakanı nın kim olduğunu söyle. sana ne olduğunu söylimmmm:)))

28
1
yanıtYanıtla
İSTANBUL:

18 yıllık kiracıyım hep faturaları haksızca şişirirler hep birileride geri alırsın der kimden alabiliyoruz ya sayaç ev sahibinin üzerine kayıtlı birsürü kişi muhataplık haksızca almasalar olmazmı bir bile defa ödememi aksatmadım hakkımı helal etmiyorum

19
0
yanıtYanıtla
cem:

arkadaş devlet savcı hukuk yok mu bu ülkede neden izliyorlar padişaha en ufak laf edince savcılar harekete geçerken buna neden sessiz kalırlar

18
1
yanıtYanıtla
Ömer Yılmaz:

Enerji ne zaman özelleşti faturalar 2 katına çıktı. Ama Türk halkına bir şey olmaz girdikçe ''daha yok mu'' diyor. Kimsenin bir şey ödediği yok hepsi laf. Adam olsalar bir emeklinin aldığı para belli, insanların gideri belli. Buna göre maaş öderler. Elektrik 100, 120, doğalgaz, 250, 3500, telefon 60, 80, su 55, 80, eeeeeeeeeee geriye ne kaldı? hesap ortada.

18
0
yanıtYanıtla
ULUKAN:

Kendi düşen ağlamaz. Özelleşmeleri savunanlar neden şimdi ağlarlar acep :)

15
1
yanıtYanıtla
TEMİZKAN:

ULUKAN ÖZELLEŞTİRMEYİ HALK MI YAPTI ALLAHAŞKINA, BİRAZ DA YÖNETİME SUÇ BULSANA NASIL OKUYORSUN HABERİ

yanıt0
yanıt0
Bence kimse ödemesin..:

Maişlara 8 zam geliyor bizden giden çok fazla, yaşam zoru gecti nefes alamaz hale geliyoruz,

15
0
yanıtYanıtla
XX:

İTİRAZ EDERSEK YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLEN ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA VERİLENLERDEN NASIL ALACAGIZ MAHKEME ONLARDA ŞİRKETTE ONLARDA KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEZKİ

15
0
yanıtYanıtla
siverekli:

akp ye oy vermeye dewam edin 10 veriyor görünüyor ama farklı yollardan da 5 katını alıyor ha şimdi diyeceksiniz ne alakası var bu özel bir şirket bunu bılın turkıye geneli elektrik dagıtımı akp lı yöneticilerin elinde. . . .

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title