Haberler

Ekren: "Krizden Çıkışın Yolu İstanbul Konsensüsü"

Eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nazım Ekren, yeniden tasarlanan dünya düzeni için İstanbul konsensüsünü savundu.

Eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, yeniden tasarlanan dünya düzeni için İstanbul konsensüsünü savundu.

BUSİAD Çekirge Toplantılarının konuğu olan Ekren, "Küresel Sistemin Yapılanmasında Yükselen Piyasa Ekonomisi Yaklaşımı" konulu konuşmasında, yaşanan son ekonomik krizle değişmekte olan sistemi anlattı. Ekren, yanlış kurgulanmış reformların kriz sürecinde faydadan çok zarar getirdiğini vurguladı. "1924 dünya ekonomik buhranından sonra tasarlanmış olan küresel sistem, tümüyle kırılganlık içine girmiştir" diyen Ekren, krizin sadece ekonomik değil, sosyal etkilerinin de derinden hissedildiğini belirtti. Küresel algının tamamen değiştiğini söyleyen Ekren, yeniden tasarlanan dünya düzeni için 'İstanbul konsensüsü' kavramını vurguladı. Ekren sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuk, insan ilişkileri, siyasi sosyal kavramlar tamamen değişmelidir. Şehirlerin komşu ve çevre ağları, küresel ölçekte ilişkilerini şekillendiren temel belirleyicidir. Küresel ve tarihsel şehirler, tercih ve önceliklerin gündeme getirilmesinde önemli rol ve fonksiyon görmektedir. Bir düşüncenin, yaklaşımın, sistemin tanınırlığı ve etkinliği, şehirlerin sahip oldukları aktiflerle anılagelmiştir. İstanbul bu özelliklere ve kapasiteye sahip şehirlerin başında gelmektedir. Ben sonuç olarak yeni sitem için İstanbul konsensüsü diyorum."

BUSİAD Başkanı Oya Yöney de, "Uluslararası değerlendirme şirketlerinin Türkiye'nin kredi notunu artırması ve yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmeleri elbette sevindirici gelişmelerdir. Ülkede ve komşularımızda oluşacak barış ve kardeşlik bütün bölgelerimizde yatırım ve ticaret için uygun ortam sağlar" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nazım Ekren Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title