Haberler

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Haberler.com'a açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru artacak

Güncelleme:

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan Haberler.com'da Melis Yaşar'a yaptığı açıklamada, 31 Mart'taki yerel seçimden sonra döviz kurunun nasıl seyredeceğine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Seçimlerden sonra döviz kurunda ılımlı bir artış trendi bekliyorum. Seçimden sonra kurda yüzde 15'lik artış bekliyorum." dedi.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Haberler.com'a yaptığı açıklamada 31 Mart'taki yerel seçimlerden sonra döviz kurunda yaşanabilecek hareketliliğe ilişkin konuştu. Erdoğan, "Seçimden sonra döviz kurunda yüzde 15'lik artış bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan Haberler.com'da Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Erdoğan, seçimden sonra döviz kurunun nasıl seyredeceği ile ilgili yorumlar yaptı.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, Haberler.com'a açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru artacak

"SEÇİMDEN SONRA DÖVİZ KURU ARTACAK"

"Seçimden sonra döviz kuru hangi seviyede olur?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Seçimlerden sonra döviz kurunda ılımlı bir artış trendi bekliyorum. Seçimden sonra kurda yüzde 15'lik artış bekliyorum." dedi.

"DÖVİZİN 20 TL BANDINA GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

"Seçimden sonra döviz 20 TL olacak" iddialarına ilişkin olarak da konuşan Erdoğan, "Dövizin 20 TL bandına gelmesi mümkün değil. Dolar kurunun büyük bir şekilde düşmesi ihracatın gerilemesi ve Türkiye ekonomisinin zarar görmesi demektir." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Salih Söğüt - Ekonomi

Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Doğrucu vatandaş:

Bilmediğimiz bir şey söyle!

21
1
yanıtYanıtla
Mert D:

İhracat artıyor da ülkenin dış enerji bagimlilig var bu da dolara bağlı. Dolar artışı üretime maliyet ve tüm fiyatlara artış olarak yansıyor. Enflasyon döngüsü kırılmadığı için de Olan vatandaşa oluyor. Zengin olan doları olan ve ihracatçı kesim

15
2
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

MB yil sonunu 40,50 yi isaret ediyor %15 lik artis MB verisine göre gayet normal

9
0
yanıtYanıtla
Arman Usa:

bende %50 bekliyorum sen ekonomistsin ben degilim bakalim hangimizin hesabi dogru? dolar enflasyon bazinda bile artmadi nasil olacakmis %15 nasil hesap anlamadim

3
2
yanıtYanıtla
Muhalif:

Yatırımcımı istiyorsunuz ihracatmı amaç ne neyin zararı kimse zarar etmiyor bir tane şirket batmadı büyüklerden batmazda olan asgari ücretle ve belli bütçeli kişilerin batmasına sebebiyet veriliyor.

3
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bunun icin bilgin uzman olmaya gerek varmi sokaktaki ilkokul mezunu hatta okur yazar olmayan dayilar bile 31 mart seciminden sonrasini göreceksiniz diyor bunu son yillarda yasadigina ve her gün artan etiketlere bakarak tahmin ediyor.

1
2
yanıtYanıtla
Mehmet :

İhracat nasıl gerileyecek İhracatçı zaten dolarla satıyor ha dolar 40 TL ha 20 TL neyinden zarar edecek malzemelerinde çoğu dolar bazlı alıyor dolardan satıyor misal makzemeyi 1dolardan alıp işleyip 4veya 5 dolara satınca zarar mı etmiş oluyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title