Haberler

Ömer Koç, döviz kuru ve enflasyonun düşürülmesi için reçeteyi verdi: Esaslı bir reform şart

Güncelleme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türkiye'deki ekonomik faaliyetlerin pandeminin yarattığı şoktan sonra hızla toparlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Döviz kuru ve enflasyonun düşürülmesi için esaslı bir reform yapılmasının gerekliliğine vurgu yapan Ömer M. Koç, "Ülkemizin huzuru ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; her alanda aklın ve bilimin rehberliğinde hareket edilmesi gerektiği aşikârdır" dedi.

Koç Topluluğu bayileri ve yetkili servislerini bir araya getiren geleneksel Anadolu Buluşmaları'nın 29'uncusu bu yıl ilk kez dijital ortamda gerçekleşti. Koç Holding'in Nakkaştepe'deki merkezinden Topluluk bünyesindeki 11 bine yakın iş ortağına seslenen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, dikkat çeken mesajlar verdi.

"ENFLASYON BASKISI FEVKALADE ÜZÜYOR"

Türkiye'de ekonomik faaliyetlerin pandeminin yarattığı şoktan sonra hızla toparlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Ömer M. Koç, "Ancak iyice artan enflasyon baskısının vatandaşlarımızı ne kadar yorduğunu da görmek insanı fevkalâde üzüyor" dedi.

"AKLIN VE BİLİMİN REHBERLİĞİNDE HAREKET EDİLMESİ GEREKİYOR"

"2000'li yılların ilk 10 senesinde yaptığımız gibi; esaslı bir reform ajandasına sarılarak ülke riskimizi azaltmak zorundayız" diyen Koç, şöyle devam etti:

"Avrupa'ya doğru kısalacak tedarik zincirlerini dikkate alırsak; Türkiyemizi yeniden cazip bir yatırım merkezi kılacak adımların daha da kıymetli hale geldiği açıktır. Kurları, maliyetleri ve nihai netice olan enflasyonu azaltmanın başka kalıcı yolu yoktur. Ülkemizin huzuru ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için; her alanda aklın ve bilimin rehberliğinde hareket edilmesi gerektiği aşikârdır."

Ömer Koç, döviz kuru ve enflasyonun düşürülmesi için reçeteyi verdi: Esaslı bir reform şartKoç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç.

"KORONA PANDEMİSİ 2. DÜNYA SAVAŞI'NDAN SONRAKİ EN BÜYÜK KÜRESEL FELAKET"

Konuşmasında küresel ekonomik ve politik gelişmeleri değerlendiren Ömer M. Koç, koronavirüs pandemisinin, insanlığın İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra gördüğü en acı küresel felaket olduğunu vurguladı.

"Bu fevkalâde güç dönemi artık geride bıraktık diyebilmeyi çok arzu ederdim; ancak, en azından önümüzdeki senenin ortalarından evvel, bunun mümkün olamayacağı anlaşılıyor" diyerek sözlerini sürdüren Ömer M. Koç şöyle devam etti:

AŞI KARŞITI SÖYLEMİ ELEŞTİRDİ

"Zira, bilim insanlarının geçmişe nazaran çok daha süratle geliştirdiği aşılar; her türlü bilimsel veriyle etkinlikleri kanıtlanmasına rağmen; henüz küresel bağışıklığı sağlayabilecek kadar insana uygulanamadı.

Bunun nedenlerinden biri; büyük bir sorumsuzlukla dillendirilen aşı karşıtı söylem. Ayrıca, yoksulluk içindeki ülkeler aşıya dahi ulaşamıyor. Aşılanmadığı için virüse yakalananlar mutasyon ihtimalini artırıyor.

Pandemi, insani acıları ve ekonomik sıkıntılarıyla birlikte sürüyor. Faaliyet gösterdiğiniz yörelerde itibar sahibi bireyler olarak; sizlerin de hurafelere, batıl inançlara karşı bilimsel gerçeğin sözcülüğünü yapmanızı ve bu konuda toplumsal farkındalığın artmasına yardımcı olmanızı bilhassa rica ederim."

"PANDEMİ NEDENİYLE GERİLİM VE KUTUPLAŞMA DAHA DA ARTIYOR"

Ömer M. Koç, "Pandemi, maalesef mevcut sosyal eşitsizlikleri daha da derinleştirdi. Bu dönemde gelişmiş ekonomilerle diğerleri arasındaki farkın açıldığı görülüyor. Sosyal ve ekonomik adaletsizliğin yarattığı gerilim ve kutuplaşma daha da artıyor" diyen Koç,son 20 yıldır küresel yoksulluğun ilk kez arttığına dikkat çekerek 120 milyondan fazla insanın yoksullaştığını vurguladı.

Ömer Koç, döviz kuru ve enflasyonun düşürülmesi için reçeteyi verdi: Esaslı bir reform şartKoç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu.

YATIRIMLARA DEVAM

Koç Topluluğu olarak 2015-2020 döneminde 11,3 milyar dolar yatırım harcaması gerçekleştirdiklerini söyleyen Koç, "Bu sene bu rakam daha da artacak. Yaşanılan zorluklara rağmen 2020 ve 2021 seneleri; Topluluğumuz açısından gayet başarılı geçti. Koşullar nasıl olursa olsun; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılarımızı daha da arttıracağız. Ülkemize olan inancımızla, hep birlikte katma değer yaratmaya, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya ve gücümüzü aldığımız ülkemizin kalkınması için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Koç Topluluğu'nun pandemiden çok önce başladığı kapsamlı dönüşüm programları, pandeminin başında hızla aldığı önlemler ve paydaşlarının gayretiyle belirsizlikle dolu bu süreçte üstün bir performans gösterdiğini söyleyen Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu ise "Şirketlerimizin borçluluk seviyesini, döviz pozisyonlarını ve likiditelerini son derece disiplinli bir şekilde yönetiyoruz. Biliyoruz ki sorumluluğumuz sadece hissedarlarımıza karşı değil. Başta sizlerin dâhil olduğu çok büyük bir ekosistemin merkezindeyiz. İşte Koç'u Türk ekonomisinin asırlık kuruluşu yapan; sahip olduğu bu üstün sorumluluk bilincidir" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Levent Çakıroğlu Koç Holding Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500

Yorumlar (8)

Est Este:

koç şirketlerinin tarumar edilmesi, Türkiyeyi kurtarır. koç tekeldir. koç ithalata dayalıdır. TC Yİ KOÇ şirketleri yok ediyor.

41
60
yanıtYanıtla
Deniz Çapa:

Koç un kaç tane fabrikası kaçtane iştiraki kaç tane yatırımı var ? neye göre konuşuyorsun. Elinde veri varmı ? yoksa algı vahiyi mi geldi

yanıt33
yanıt25
harun özeren:

Koc holding turkiyenin en buyuk dinamosudur.turkiyeyi batiran 5-10 kadar buyuk zenginlerden vergi alinmamasidir.biraz arastirin yahu.

yanıt1
yanıt2
M Enes Demirel:

yalan dolansınız.. enflasyon baskısı üzüyormuş. madem üzüyor neden gıda ürünlerine yüzde 30 zam yapmayı planlıyorsunuz ? aynı zammı çalışanlarınıza yapıyor musunuz ?

57
19
yanıtYanıtla
uCube :

Bir cacık olmaz bunlardan. Hepsi kendi çıkarına konuşuyor. ;))

33
11
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Ekonomik faaliyetlerin hızla toparlanmasından memnun olduğunu söylüyor. Acaba ? Çevir kazı yanmasın mı

21
18
yanıtYanıtla
Orhan Erol:

5 şart 1.. turkıyede 600 mılletvekılı cok 350 dusureceksın 2.. devlet tasaruff yapacak 3 tarım baraj su ıhalerını yapacaksın gelırı dusuk ıhalerı yapmayacaksın öncelık (CARİ ACIK kapatmaya yönelık ihaleler) 4...halkı tembellıge alıstırma (halkı hırsızlıga alıstırma ) 5 özel sektor avucun ıcınde olacak bılınclı avuc ıcı sektor önculuk yap turkıyenın neye ıhtıyacı varsa fabrıka kursunlar yardımcı ol tesvık et ayagına gıt sen bu ıse yönel

25
2
yanıtYanıtla
özgür sevindik:

Adam açıkça döviz üzerinden yorgan altında sopa göstermis

5
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title