Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de Halka Seslendi

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı dahil bu makama layık olanın hizmetkar olarak görevlendirileceğini, bu hakkın halkta olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu millete kefen biçmeye çalışanlar, bu millete tuzak kurmaya çalışanlar, bu milletin istikbalini karartmaya çalışanlar, şundan emin olun asla ve asla başaramayacaklar. Bunlar hep yaparlar, bu memleket ne zaman şöyle aldı yoluna gidiyor 'dur' derler. Artık durmak yok" dedi.

Buldan ilçesi Alanyazı meydanında halka hitap eden Zeybekci, millete ait olan makamlarda ve mevkilerde milletin haricinde kimsenin hakkının bulunmadığını, Cumhurbaşkanı dahil bu makama layık olanın hizmetkar olarak görevlendirileceğini, bu hakkın halkta olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini hatırlatan ve 2013'ün sonu itibariyle 10 bin 800 dolar milli gelire ulaşarak, dünyanın en büyük 17., Avrupa'nın 6. ekonomisi konumuna geldiğini belirten Zeybekci, bu yıla da rekorla başlandığını ifade ederek, "Ocak ayı bütün tarihimiz boyunca en büyük ihracatı yaptığımız ay oldu. Bu sene daha çok ihracat, daha çok üretim, daha çok istihdam, daha çok tüketim, daha çok refah, daha çok mutluluk. Bu millete kefen biçmeye çalışanlar, bu millete tuzak kurmaya çalışanlar, bu milletin istikbalini karartmaya çalışanlar, şundan emin olun asla ve asla başaramayacaklar. Bunlar hep yaparlar, bu memleket ne zaman şöyle aldı yoluna gidiyor 'dur' derler. Artık durmak yok" diye konuştu.

2013 yılında mayıs ayında Türkiye'deki faiz oranlarının, Almanya, Fransa, İngiltere'deki faiz oranlarıyla aynı düzeye indiğini, dünyanın büyük projelerinden İstanbul'da 3. havalimanı projesiyle birlikte kanal projesi, üçüncü köprü inşaatı, İstanbul-İzmir otoyolu projesi, 2 nükleer santral inşaatına başlatıldığını, IMF'ye olan borçların kapatıldığını hatırlatan Zeybekci, aynı dönemde İstanbul Taksim Meydanı Projesine yönelik "Gezi olayları"nın yaşandığını ifade etti.

Göstericilerin, Taksim Meydanı projesi diye ortalığı birbirine kattıklarını kaydeden Zeybekci, temsilcileriyle yapılan görüşmede, 3. havalimanı inşaatı, kanal projesi, 3. köprü, 2. tüp geçit, İstanbul-İzmir otoyolu, nükleer santral inşaatlarının durdurulması taleplerinin ortaya konduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ne alakası var? Hani Taksim'di, hani Gezi Parkı idi, ağaçtı? Bunların bütün dertleri bu millet bir adım atmasın, taş üstüne taş koymasın. İstanbul'daki olaylarda onlarca yabancı uyruklu provokatör yakalandı, sınır dışı edildi. Olaylar çıkmadan 15 gün önce canlı yayın araçları kiralamışlar, tüm dünyaya Türkiye karıştı diye yayın yapacaklar. Oyunları bozuldu, darmadağın oldular. Şimdi geldi 17 Aralık'ta yeniden. Bir savcı mahkemeye 32 klasör belge sundu, bin 500 sayfa gerekçesi vardı. Hakim 15 dakikada gerekçeyi okumadan, belgeleri açıp bakmadan karar verdi. Karar, o mayıs ayında durdurulsun denen bütün projeleri yapan şirketlerin mal varlıklarına el konulsun şeklindeydi. Bunların hepsi bir ihanet projesiydi, o oyun da bozuldu"

Son yaşananlarda, bazı kesimlerin beklentisinin Türkiye'de ekonomik kriz çıkması üzerine olduğunu savunan Zeybekci, "Bu memlekette kriz çıkartmak isteyenlere, olumsuzluk yaratmak isteyenlere, milletin işiyle, aşıyla oynayanlara, milletin geleceğine, iradesine kast edenlere söyledim. Bu milletin oylarıyla seçilmiş bir hükumete, bir başbakana kast edenlere söyledim. Tekrar söylüyorum, 'Köpekler istedi diye atlar ölmez ve ölmeyecek', boşuna beklerler. Bu sözlerim hiçbir kardeşime değildir" ifadesini kullandı.

Yetimin, devletin hakkına el uzatmayı değil, yan bakmayı bile kabul etmeyen bir anlayışa sahip olduklarını ve bu anlaşa karşı mücadele verdiklerini belirten Zeybekci, niyetleri, dertleri farklı olanların üzerine sonuna kadar gideceklerini kaydetti.

Zeybekci, "Şu ana kadar yaratılan bu iklimden, ortaya çıkartılmaya çalışılan bu kardeş kavgası görüntüsünden hiç kimse endişe etmesin. Bu toz duman geçtikten sonra yine bu millet, bu ülkedeki bütün insanlarımızla kucak kucağa sarılacağız" dedi.

Konuşmasının ardından Zeybekci, Buldan Belediye Başkan vekili Mehmet Ülkü ve Kaymakam Hacı Uzkuç'u makamlarında ziyaret etti, muhtarlarla bir araya geldi. - Denizli

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Denizli Türkiye Buldan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title