Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever Silifke'de

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesinde bulunan Seka limanı içerisinde incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yörede yapılan"...

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Beldesinde bulunan Seka limanı içerisinde incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yörede yapılan yatırımların katma değerinin yörede kalması çok önemli" dedi.

Bakan Yardımcısı Sever, beraberinde AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Köroğlu, partililer ve AK Partili belde belediye başkanları ile birlikte yeni yapılan Silifke Devlet Hastanesi inşaatını, ardından Seka limanını ve Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülecek boruların imalatının yapıldığı liman içerisindeki üretim tesisini gezip ilgililerden bilgi aldı. Sever, incelemelerinin ardından da Vali Yardımcısı Suphi Olcay, il ve ilçe müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi salonundaki il düzeyinde yatırım talepleri ve yatırımlarla ilgili sorunların görüşüldüğü toplantıya katıldı. Sever, hastane inşaatı ve seka limanı incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, denizaltından Kıbrıs'a su götürülecek projenin önemine dikkat çekip, yörede yapılan yatırımların katma değerinin yine aynı yörede kalmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Anamur'dan Kıbrıs'a su götürülmesi amacıyla 80 kilometrelik borunun deniz altından döşeneceğini ifade eden Sever, bu boruların Taşucu'na üretilmesinin ise yöre insanına istihdam sağladığını belirtti. Silifke Devlet Hastanesi inşaatını tamamlandığını ve içerisindeki ekipmanların en kısa zamanda alınması için Ankara'da üzerine düşen görevi yapacağını vurgulayan Sever, 200 yatak kapasiteli hastanenin ise en kısa açılması için çalışacaklarını söyledi.

Sever, toplantıda yaptığı konuşmada ise, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ailesine bile zaman ayıramayıp, Mersin yöresine ve ülkemize yapılacak yatırımlar için çalıştığını belirtip şunları söyledi:

"Bölgemize yapılacak projelerin hayata geçirilmesi için bakanımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda Tarsus'ta planlanan Çukurova havaalanının ihalesi yapıldı. Erdemli-Çeşmeli'ye kadar olan otobanın Taşucu'na kadar getirilmesi amacıyla çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Kayraktepe barajının projesi 2013 yılında yapılacak. Aksıfat barajının etüt ve projesi bitti temelini 2013 yılının ilk çeyreğinde atmayı hedefliyoruz."

Mersin'in tarım, turizm, sanayi olarak Türkiye'nin önemli bir ili olduğunu anlatan Sever, konuşmasına şöyle devam etti:

"Özellikle Silifke yöresi çileğiyle, limonuyla, domatesiyle ve diğer ürünleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ilçe. Bölgemizde tarımın gelişmesi için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yöremizde tarım enerji ile yapılıyor. Biz enerji bakımından dışa bağımlı bir ülkeyiz. Tarımımızı geliştirmek için cazibeyle sulama sistemi kurmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca Silifke, Erdemli ve Mersin limonu adı altında yöremize özgü üretim yapabilmek için Alata'da ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kendi adımızla limon üretimi gerçekleştirip hasat sezonunu da Ağustos'tan Nisan ayına kadar yaymayı hedefliyoruz. Çünkü aynı anda hasat yapılıp süre kısa olduğu için ürünün hem raf ömrü kısa oluyor hemde maliyeti fazla fiyatı düşük oluyor. Hasat sezonunu uzattığımız takdirde ürünün hem kalitesi hemde fiyatı artacak üretici memnun olacaktır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Sever Silifke Kıbrıs Mersin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title