Haberler

Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever Açıklaması

"Ülkemizin son yıllarda gelişmekte olan ekonomisine, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şapka çıkardığını ve adeta kıskançlık krizine girdiğini hepimiz biliyoruz" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever,

"Ülkemizin son yıllarda gelişmekte olan ekonomisine, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şapka çıkardığını ve adeta kıskançlık krizine girdiğini hepimiz biliyoruz" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nca (SATSO) Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Sakarya Otomotiv Sektörü Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu Lansmanı töreninde konuşan Sever, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir rol oynayan Sakarya'nın, otomotiv sektöründe böyle yol almasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu anlattı.

Sever, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir ekonomik gelişim sağladığını vurgulayarak, "Ülkemizin son yıllarda gelişmekte olan ekonomisine, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin şapka çıkardığını ve adeta kıskançlık krizine girdiğini hepimiz biliyoruz. Fitch dahi geçen yıl yüzde 8,5 büyüyen ve bu büyümeyi bu yıl da sürdüren Türkiye'nin pozitif seyrine kayıtsız kalamadı ve kredi notumuzu 18 yıl aradan sonra 'yatırım yapılabilir seviyeye' getirdi" şeklinde konuştu.

Küresel ekonominin olumsuz bir tablo çizmesine rağmen Türkiye'nin büyüme rakamlarının hedefe uygun şekilde ulaşmasını beklediklerine işaret eden Sever, uluslararası kuruluşların orta ve uzun vadeli projeksiyonlarının da bunu ortaya koyduğunu kaydetti.

Sever, Türk ekonomisinin gelişmesinde ihracat rakamlarının önemli rol oynadığını vurgulayarak, "Ekonomik büyümemizde önemli rolü olan ihracatımızın da bu şekilde devam etmesi, bizleri oldukça memnun etmektedir. Dünya genelindeki uluslararası yatırımlardan aldığımız pay, geçen yıl ortalamalarının çok üstünde yükseldi ve son 10 yılda ülkemize gelen yabancı yatırım miktarı, 120 milyar dolara yaklaşmış durumda" ifadesini kullandı.

-"Otomotiv sektörünün gelişimi, 2023 hedefleri açısından çok önemli"-

Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir konuma ulaştığına dikkati çeken Sever, bunu sürdürülebilir hale getirmek istediklerini bildirdi.

Sever, 2011 yılında, 135 milyar dolarla geçmiş yılların rekorlarını kıran ihracat rakamlarını, bu yıl da 150 milyar dolara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'nin bu hedefi başaracak güçte olduğunu vurgulayan Sever, "Ekonomik ve siyasi istikrarı yakalayan genç ve nitelikli bir nüfusa sahibiz. Coğrafi konumumuzda da 56 ülkeye ve 1,5 milyar nüfusa hitap eden pazara çok kolay şekilde ulaşmamıza imkan sağlıyor. İşte bu gücümüze güç katacak özelliklerimizle 2023 hedeflerine ulaşmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Otomotiv sektörünün gelişimi 2023 hedeflerimiz açısından çok önemli" diyen Sever, "Tüm gelişmiş ülkelerin ortak özeliği, güçlü bir otomotiv sektörüne sahip olmalarıdır. Bu bir tesadüf değildir. Yarattığı ekonomik pazar nedeniyle otomotiv sektörü, başka birçok sektörün gelişimine de imkan sağlamaktadır" dedi.

Sever, otomotiv sektörünün bu yapısını, daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, bunun en büyük göstergesinin de Ar-Ge çalışmaları olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, otomotiv sektörü için önemli Ar-Ge yatırımları yapan bir ülke olduğunu dile getiren Sever, 2023'te 3,1 trilyon dolara ulaşmasını hedeflenen dünya otomotiv ihracatından Türkiye'nin de e payını yükseltmesini arzuladıklarını, bunun içinde yatırımları devam ettiklerini ifade etti.

Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Sakarya Üniversitesi Mustafa Sever Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title