Haberler

Ambalaj sektörünün hibrit buluşması için hazırlıklar tamamlandı

Güncelleme:

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, ambalaj sektörünün ilk hibrit buluşması için hazırlıklarını tamamladı.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, ambalaj sektörünün ilk hibrit buluşması için hazırlıklarını tamamladı.

Tüyap'tan yapılan açıklamaya göre, Reed Tüyap Fuarcılık tarafından Ambalaj Sanayicileri Derneği iş birliğinde, sektörün gelişimine yön veren çok sayıda kurumun desteğiyle düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, 20- 23 Ekim tarihlerinde 26'ncı kez ziyaretçilerini ağırlayacak.

İstanbul'daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl ilk kez hibrit olarak düzenlenecek fuar, katılımcılara fiziksel fuar ortamının yanı sıra Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda verimli iş bağlantıları kurma fırsatı sunacak.

İhracattaki başarısını yılın ilk 6 ayında taçlandıran sektör, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının eseri olan en yeni ürünlerini Tüyap'tan dünya ülkeleriyle tanıştıracak.

Ambalaj sektörü geçen yıllara kıyasla ihracatını artırarak ekonomiye sağladığı katma değeri daha da yukarılara taşımayı başardı.

Sektör bu yılın ilk yarısında 3 milyar 44 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek önceki yılın aynı dönemine kıyasla miktar olarak yüzde 6, değer olarak yüzde 26 artış kaydetti.

Ambalaj ihracatı, 2021'in aynı döneminde yüzde 6'lık artışla 1,48 milyon ton olarak gerçekleşti

2020'nin ilk yarısında 1,39 milyon ton olan toplam ambalaj ihracatı, 2021'in aynı döneminde yüzde 6'lık artışla 1,48 milyon ton olarak gerçekleşti. Sektör bu dönemde salgına rağmen verdiği 1 milyar 222 milyon dolarlık dış ticaret fazlası ile ekonomideki konumunu güçlendirdi.

Dünya ve Türkiye'de dengeleri değiştiren küresel salgının etkisiyle sektör, gıda ve içeceğin yanı sıra ilaçtan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda ürün için stratejik bir önem kazandı.

Salgın ile ambalajlı ürün kullanımına yönelik oluşan farkındalık, ambalaj üreticilerini de hareketlendirdi. Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları kapsamında geliştirilen akıllı etiket, akıllı ambalaj, kişiselleşmiş ambalaj, hijyenik ambalaj gibi yeniliklerin sektörün geleceğine yön vermesi bekleniyor.

Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) iş birliğinde; Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (SEPA) destekleri ile 20-23 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul'daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, bu sene ziyaretçilerine hibrit fuar deneyimi yaşatacak.

Food-Tech Eurasia Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, ambalaj ürünlerinden ambalaj makinelerine, gıda ve içecek işleme makinelerinden ambalaj baskı teknolojilerine kadar her türlü anahtar teslim çözümünü ziyaretçilerle buluşturacak.

Her yıl yurt içi ve yurt dışından binin üzerinde katılımcıyı tek adreste buluşturan fuar, bu yönüyle sektör temsilcileri için verimli iş geliştirme platformu yaratıyor. Her yıl ortalama 60 bin yerli ve yabancı ziyaretçisinin yanı sıra 100'ün üzerinde ülkeden gelen bine yakın VIP ziyaretçileri ile de etki alanını genişletiyor.

Avrasya Ambalaj İstanbul ve eş zamanlı düzenlenen Food-Tech Eurasia Fuarları, katılımcılarına ve ziyaretçilerine sunduğu dijital çözümlerle ambalaj endüstrisi ile birlikte gıda ve içecek işleme endüstrisini yeni nesil fuarcılık deneyimi ile tanıştıracak.

İlk defa hibrit bir formatta düzenlenecek Avrasya Ambalaj İstanbul ve Food-Tech Eurasia Fuarları, fuarlardan önce, fuarlar sırasında ve sonrasında olacak şekilde sunduğu online çözümler ile katılımcıları ve ziyaretçileri buluşturacak.

"Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ile sektörün gelişimine büyük katkılar sunduk"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Reed Tüyap Fuarcılık Ambalaj, Gıda İşleme ve Medikal gruplarının Genel Müdür Yardımcısı Berkan Öner, 26 yıldan bu yana düzenledikleri Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı ile sektörün gelişimine büyük katkılar sunduklarını kaydetti.

Öner, "İhracattaki başarısını her geçen yıl artıran ambalaj sektörü, en gelişmiş teknolojiye sahip ürün, hizmet ve çözümlerini bu yıl da Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı aracılığıyla dünyaya ulaştıracak. Sektör temsilcileri, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle fiziksel fuar ortamının yanı sıra dijital platform üzerinden bir araya gelerek rekabet üstünlüğü elde edecek." ifadelerini kullandı.

Salgınla birlikte ambalaj sektöründe oyunun kurallarının yeniden yazıldığına dikkati çeken Öner, şunları kaydetti:

"Bu sene ilk kez hibrit olarak düzenleyeceğimiz fuarımız aracılığıyla katılımcı ve ziyaretçilerimizi fiziksel fuar ortamının yanı sıra Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya getireceğiz. Pandeminin yarattığı etki ile yüzünü teknolojik yatırımlara dönen ambalaj sektörü için verimli iş birliği ortamı yaratacağız. Geliştirdiğimiz platformumuz sayesinde katılımcı firmalarımız ürünlerini dijital ortamda tanıtabilirken; ziyaretçiler, katılımcı firmalarla etkileşim içinde olabilecekler. Oyunun kurallarının yeniden yazıldığı sektörde başarıya ulaşmanın yolu da teknolojik yatırımlardan geçiyor. Fuarımız sayesinde firmalarımızın sektörün yeni dinamiklerine adapte olmalarına yönelik ilhamlar oluşturacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Avrasya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title