Haberler

Emeklilere ek zamdan kaynaklı fark ne zaman hesaplara yatacak? Bakan Işıkhan'dan merak edilen soruya yanıt

Güncelleme:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranı yüzde 49,25'e yükseltildi. Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra 1 hafta içerisinde hesaplara yatırılacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların ne zaman ödeneceğini ilişkin bilgi verdi. Bakan Işıkhan, "Teklifin Meclis'ten geçmesinin ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağ-kur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak" dedi.

MAAŞ ARTIŞI OCAK AYI İTİBARİYLE YÜZDE 49,25'E YÜKSELTİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber özel röportajında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli aylıklarındaki artışın ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla birlikte artış oranı 49,25'e yükseltilmiş oldu.

EK ZAMDAN KAYNAKLI FARK NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bakan Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların ne zaman ödeneceğini ilişkin de bilgi verdi. Bakan Işıkhan, "Teklifin Meclis'ten geçmesinin ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yaklaşık 1 hafta içerisinde SSK ve Bağ-kur emeklilerinin hesaplarına yatmış olacak" dedi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Ekonomi

Bağ Kur Ssk Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (8)

Osman Öner:

Memura verilen 12 bin TL seyyanen verilmedikçe bu adaletsizlik değişmez

86
20
yanıtYanıtla
Cengvan:

Kök maaş dolaplarıyla 4500lira olan maaşım 7200 lira oluyor.değişen bişey yok

71
11
yanıtYanıtla
uğur baş:

dalga gecmeyin emekliyle kök maaş bu zammı karşılıyormu cogu emekli 7500 tl alıyor yazık kime göre bu zam en az 8 milyon emekli 7500 tl alıyor yani bize zam yok hikaye bu zam işi kök maşı cıkadın zam değil bu

67
8
yanıtYanıtla
Osman Kol:

Kimse yine 10 bini gecemecek 9300 Kök maaşım 10 olur 42 le 49 bi farlı yok

49
8
yanıtYanıtla
sukruckmk:

osman kardeşim ben 46 yaşındayım 8241 günle eyt ten emekli oldum benim şimdiki maaşım 19300 oldu senin sigorta primlerin askeri ücretten ödendiyse neden isyan ediyorsun sanki 20 sene 30 sene önce en alt kademedeki insanlar çok para alıyormuş gibi yazıyorsunuz Allah bereket versin Allah devletimizden razı olsun biz ne hükümetler gördük ne koalisyonlar gördük ..

yanıt5
yanıt18
Güray Dilli :

Emekliye verilen asgari ücretliden aşağı olmamalı. On bin lira alan emekliye 14.925 lira veriliyor ,şaka gibi . On dört trilyon paranın dolaştığı piyasanın olduğu yerde ve diğer nedenlerle yükselen enflasyon eritiyor maaşı. Daha ele geçmeden yapılacak zamlarla eriyip gidecek . Ne üzücü

30
4
yanıtYanıtla
Solomon Kane:

seçim yatırımları son hız devam ediyor dikkatinizi çektimi yılbaşından sonra neredeyse çoğu şeye zam gelmedi siz seçimden sonra görün cümbüşü kaşıkla verilen kepçeyle alınır

10
3
yanıtYanıtla
Temel Temel:

sen hiç çarşı pazar market pazar gezmiyormusun yılbaşından itibaren zam gelmeyen ürün kaldımı.

yanıt3
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title