Haberler

Edirne Belediyesi Su Fiyatlarını Yüzde 30 İndirecek

Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Aralık'tan itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını açıkladı. Gürkan, belediye meclisinin olağanüstü toplanacağını ve su fiyatlarının tek gündem maddesi olacağını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, artan enflasyon ve yaşanan ekonomik krizde Edirne halkına nefes aldıracak, önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor. 17 Kasım'da Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak olan Belediye Başkanı Recep Gürkan, meskenlere verilen içme suyunda yüzde 30 indirime gidileceğini söyledi. Edirne halkı, 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren meskenlerde kullandığı suya yüzde 30 daha az ödeyecek, ayrıca bu fiyat 2024 yılında da geçerli olacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de görev yapan basın mensupları ile başkanlık makamında bir araya geldi.

Ölümünün 85. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir özlem, minnet ve sevgiyle andıklarını belirten Başkan Gürkan, "Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu, tarihte devlet kurmuş ender Liderlerden biri olan, bütün dünyanın hayranlıkla, gıpta ederek, örnek aldığı, izlediği ve yolundan ayrılmadığı Ebedi Başkomutanımız, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. yıl dönümü. İnsan hiç görmediği, hiç dokunmadığı, hiç nefesini hissetmediği, hiç sesini duymadığı birine, ölümünün üzerinden 85 yıl geçmesine rağmen aşık olabilir mi? Türk Milleti, O'na aşık. Onu özleyebilir mi? Türk milleti O'nu özlüyor. Hatta bütün dünya özlüyor. Biz çok şanslıyız. Böyle bir lidere ve bu ülkeyi bağımsız bir ülke yapan, emperyalizmden, işgalinden kurtaran ve bütün dünyadaki mazlum milletlere örnek yapan bir lidere sahibiz" diye konuştu.

Ülkede yaşanan ekonomik krize ve halkın yaşadığı zorluklara dikkat çeken Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkını yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi, şu sözlerle müjdeledi:

"Son bir aydır yaptığımız mahalle gezilerinde, esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarımızdan, içinde bulundukları ekonomik krizin onları iyice dar boğaza soktuğu, neredeyse nefes almalarını zorlaştırdığı yönünde çok fazla serzeniş alıyoruz. Tabii bunun sorumlusu belediyeler olarak biz değiliz ama vatandaşın durumunun da ne kadar zor olduğunu, ne kadar açmazda olduğunu da görüyoruz.

Ulu Önderimizi andığımız bu anlamlı ve değerli günde Edirne halkına belki bir nebze nefes aldıracak, bir müjde vermek istedim. Sizleri de onun için davet ettim. Vatandaşlarımızın en yaşamsal ihtiyaçlarından biri su, biri ekmek… Bu ikisi olmadan olmuyor. Önümüzdeki hafta 17 Kasım'da olağanüstü bir meclis yapmaya karar verdim. Bu olağanüstü meclisin tek bir gündemi olacak, su fiyatları ile ilgili yeni bir karar alacağız ve 1 Aralık'tan itibaren su fiyatlarımızı yüzde 30 azaltacağız. Evet, enflasyon bizi de çok zorluyor, çeşitli finans kaynakları bulmaya çalışıyoruz, piyasada para yok, kredi yok. Biraz arsa satmaya çalışıyoruz ama mevduat faizlerinin yüksekliği nedeniyle o da mümkün olmuyor. Buna rağmen Edirne Belediyesi olarak, halkın belediyesi olarak, Edirnelilerin seçtiği insanlar olarak, arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucu bu kararı aldık."

1 Aralık'tan itibaren Edirne Belediyesi'nin vatandaşlarına ulaştırdığı meskenlerde kullanılan suya yüzde 30 indirim kararı aldıklarını belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Konutlarda kullanılan suyun fiyatı yüzde 30 azaltılacak ve 2024 bütçesini de bu yeni fiyatlarla yapacağız. 2024 yılında da su fiyatları bu rakamlar üzerinde olacak ve herhangi bir artış yapmayacağız. Meskenlere ulaştırdığımız suyu, 1 metreküp (Bin litre) ile 3 metreküp (3 bin litre) arasını 13 lira 61 kuruştan veriyorduk, yüzde 30 indirim ile vatandaşlarımız 1 ile 3 metreküp arasındaki suya 9 lira 52 kuruş ödeyecekler. Yüzde 30 bir indirim yapıyoruz. 4 ile 12 metreküp arasındaki suyun fiyatı şuanda 16 lira 86 kuruş. Bunu da 11 lira 80 kuruşa düşüyoruz. 13 ile 20 metreküp arası 19 lira 36 kuruş bunu da yüzde 30 indirimle 13 lira 55 kuruşa düşüyoruz. 21 metreküp üzerinde 25 lira 93 kuruştu onu da 18 lira 15 kuruşu düşürüyoruz. Vatandaşlarımızın bu ekonomik krizde en azından bir nebze rahatlamalarını sağlamayı amaçladık. Edirne'mizi seviyoruz, Edirne'miz için aşkla çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Edirne Aralık Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title