Haberler

EBK'nın İthal Besi Sığırı Satışı Yapması Rekabete Aykırı Bulunmadı

Rekabet Kurulu, EBK tarafından gerçekleştirilen ithal besi sığırı satışları üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından gerçekleştirilen ithal besi sığırı satışlarında ayrımcılık yapılarak rekabet kanununun ihlal edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi Rekabet Kurulu, Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından gerçekleştirilen ithal besi sığırı satışlarında ayrımcılık yapılarak rekabet kanununun ihlal edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.

Rekabet Kurulu'nun 16 Haziran itibariyle sonuca bağladığı kurul kararları yayımlandı. Kurula, EBK'nın rekabet kanununu ihlal ettiğine dair yapılan başvuruda Kurul, soruşturma açılmasına gerek görmedi.

Kurul bir başka kararında ise, Kırklareli İstanbul hattında faal Nilüfer Turizm San. ve Tic. Ltd. Şti. , Metro Turizm A. Ş. , Ulusoy Turizm ve Seyahat A. Ş. , Nikişli Turizm San. Tic. A. Ş. ve İstanbul Seyahat Turizm Ticaret A. Ş. 'nin birlikte fiyat artırdıkları iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetlerin reddine karar verdi.

-SPİKERLER DERNEĞİ REKABETİ KISITLAMIYOR-

Spikerler Derneği'nin aldığı kararlar ve Hakan Öztürk Medya Eğitim Merkezi ile yaptığı protokolün spiker-sunucu adaylarına yönelik eğitim hizmetleri pazarında rekabeti kısıtladığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi. Yine, RTV Film Prodüksiyon ve Pazarlama A. Ş. 'nin, haksız rekabet yaptığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi.

Kurul ayrıca, Akdeniz EDAŞ'ın bölgesinde faaliyet gösteren ELKO Elektrik Tic. San. A. Ş. ve OSEL Elektrik Sanayi A. Ş. 'nin uygulamaları nedeniyle özel trafo kullanıcılarının ve elektrik taahhüt işi yapan teşebbüslerin mağdur olduğu iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

S. S. 63 Nolu Manisa Expres Seyahat Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin İzmir - Manisa hattında faaliyet gösteren tek firma olduğu ve söz konusu güzergâh için 6 TL bedel talep edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda dasoruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verildi.

Kurul, İşbir Sünger Sanayi A. Ş. 'nin, bayilerinin yeniden satış fiyat ve koşullarını belirlemek ve başka markalı yatak/uyku ürünleri satışı yapmalarını yasaklamak iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.

-TEK YETKİLİ ACENTELİK SÖZLEŞMESİ REKABETİ ENGELLEMİYOR-

ETS-Ersoy Turistik Servisleri A. Ş. - Club Jolly Turizm Ticaret Ltd. Şti. - Tantur Turizm Seyahat A. Ş. - Mapfre Genel Yaşam Sigorta A. Ş. 'nin yaptığı başvuruda kurul, yurtiçinde faaliyet gösteren büyük ölçekteki seyahat acentelerinin yurtiçi otellerle tek yetkili acentelik sözleşmesi yaparak ilgili pazarda rekabeti engellediği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına ve şikayetin reddine karar verdi.

Ayrıca, İstanbul'da çimento sektöründe faaliyet gösteren Traçim Çimento San. ve Tic. A. Ş. , Nuh Çimento San. A. Ş. , Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A. Ş. , Limak Batı Anadolu San. ve Tic. A. Ş. , Aslan Çimento A. Ş. ve Akçansa Çimento San. ve Tic. A. Ş. 'nin rekabet kanununu ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi.

-PEERİNG ÇERÇEVE SÖZLEŞMESİ'NE MENFİ TESPİT BELGESİ VERİLMEYECEK-

Superonline İletişim Hizmetleri A. Ş. , Vodafone, Koç. net Haberleşme Teknolojileri ve İletişim Hizmetleri A. Ş. , Doğan İletişim Elektronik Servis Hizmetleri ve Yayıncılık A. Ş. , Grid Telekomünikasyon, TurkNet İletişim ve Global İletişim. tarafından kurulan Türkiye Network Altyapı Platformu'na ilişkin "Peering (Trafik Değişim) Çerçeve Sözleşmesi"ne menfi tespit belgesi verilmesi veya muafiyet tanınması talebi üzerine yapılan inceleme sonucunda; Peering Çerçeve Sözleşmesi'ne menfi tespit belgesi verilemeyeceğine ve bununla birlikte söz konusu sözleşmeye, Rekabet Kanun'unun 5. maddesinde sayılan şartların tamamını karşılaması nedeniyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

Ayrıca, Air France KLM S. A. ve Alitalia-Compagnia Aera Italiana S. p. A arasında 12 Ocak 2009 tarihinde imzalanan "Ortaklık Sözleşmesi"ne, Alitalia-Compagnia Aera Italiana S. p. A, Société Air France ve KLM arasında 22 Haziran 2010 tarihinde imzalanan "Kargo Sözleşmesi"ne ve Alitalia-Compagnia Aera Italiana S. p. A, Air France KLM S. A. ve Delta arasında 5 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan "Transatlantik Ortak Girişim Sözleşmesi"ne bireysel muafiyet tanınmasına karar verildi.

-SPORTİNG'İN INTERSPORT'A DEVRİ İZNE TABİ DEĞİL-

Sporting Güngör Mağazacılık ve Dış Tic. A. Ş. 'nin malvarlığının önemli bir kısmının Intersport Atlet Mağazacılık ve Dış Tic. A. Ş. tarafından devralınması işleminin etkilenen bir pazar bulunmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar verildi.

Erk Armored Güvenlik Hizmetleri'nin yüzde 60 oranında hissesinin Loomis AB, Loomis Sverige AB ve Loomis Holder Spain SL tarafından devralınması işlemine hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verildi. Aynı şekilde, Hüttlin GmbH'nin hisselerinin tamamının ve Manesty'ye ait tüm varlıkların Robert Bosch GmbH ve iştirakleri tarafından devralınması işlemine de izin verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title