Haberler

Güne yükselişle başlayan dolar 7,64'ten işlem görüyor

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi güne yükselişle başlayan dolar 7,64 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 9,33'den, sterlin ise 10,37'den alıcı buluyor.

Dün en düşük 7,6198 ve en yüksek 7,6690 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 7,6412'den tamamladı. Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.30 itibarıyla 7,6457'den işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL 9,3369'dan, sterlin/TL de 10,3756'dan satılıyor. Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısından gelecek faiz kararı ve karar metnindeki mesajlar, yurt dışında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisinin takip edileceğini bildirdi.

EKONOMİSTLER 150 PUAN FAİZ ARTIŞI BEKLİYOR

TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, politika faizinde 150 baz puan artış olacağını tahmin ediyor. Geçen ayki toplantıda politika faizi yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltilirken, tüm fonlamanın da bu faiz üzerinden yapılacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Sterlin Haberler

500

Yorumlar (1)

Tehlike:

İnsanlah artmaz ekonomi iyice durma noktasına gelir, faiz lobisi yabancı bankalar her toplantıda faiz üstüne faiz isterler faiz ülkenin boşa giden parası demektir. Yüksek kur dünya krizini fırsata çevirir ihracat ta elimizi guclendirir basılan paraların ülkemize yatırım için girmesi için zayıf TL olmadı şart. Acı recete bu olmalı faiz değil. Ayrıca döviz mevduat hesaplarının bozulması için yüksek kur şart. Elimizde müdahale için faiz var boşa harcanmamali yabancı tefeciler baskı yapıyor faiz artir diye ipin ucu kaçar her toplantıda faiz isterler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title