Haberler

Doğu Ekspresi'ne okkalı zam! Tek kişilik bilet 1.300 TL'ye çıktı

Güncelleme:

Görkemli manzarasıyla en güzel tren rotalarından birisi olan Doğu Ekspresi'nin 2022 fiyatları belli oldu. Turistik Doğu Ekspresi'nde tek kişilik seyahat etmenin bedeli 400 TL'den 1.300 TL'ye, iki kişilik seyahatlerde ise 250 TL'den 650 TL'ye yükseldi.

Ankara-Kars arasında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları açıklandı. Seferlerine 15 Aralık Çarşamba günü tekrar başlayacak olan Doğu Ekspresi, haftada iki gün karşılıklı olarak çarşamba ve cuma günleri Ankara'dan, pazar ve cuma günleri ise Kars'tan yola çıkacak. Biletler TCDD'nin e-bilet sayfasından satışa çıktı. Sözcü'de yer alan habere göre, Turistik Doğu Ekspresi'nde tek kişilik seyahat etmenin bedeli 1.300 TL olarak belirlendi. İki kişi seyahat etmek istenirse de kişi başı 650 TL'ye iniyor. Turistik olmayan Doğu Ekspresi seferlerinde ise tek kişilik pulman bileti kişi başı 68 liradan satılıyor.

İLK BİLETLER KİŞİ BAŞI 250 TL ŞEKLİNDEYDİ

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk bilet fiyatları bir odada tek kişi seyahat edilmesi durumunda 400 TL, 1 odada iki kişi seyahat edilmesi durumda ise kişi başı 250 TL olarak duyurulmuştu. Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönündeyken Erzincan'da 2 saat 20 dakika, İliç ve Erzurum'da ise 3 saat mola veriyor. Ekspres, Kars-Ankara yönündeyken ise Divriği'de 2,5 Bostankaya'da 3,5 saat duruyor. Güzargah üzerindeki istasyonlarda duran Doğu Ekspres yolcuları, Erzincan'da; Karanlık Kanyon, Erzurum'da; Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese'yi, Kars'ta; Ani Arkeolojik Alanı, Sivas'ta; Divriği Ulu Camisi ve Gök Medrese'nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel alanları da ziyaret edebiliyor.

BUGÜNE KADAR 37 BİN YOLCU

Ankara'dan saat 15.55'te, Kars'tan ise 22.20'de hareket edecek tren eski Ankara Garı'ndan kalkacak. Salgın nedeniyle seferlerine Mart 2020'nin ortasından itibaren ara veren Doğu Ekspresi ile ilk seferinden bugüne kadar 37 bin yolcunun seyahat ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki bin 310 kilometrelik parkuru yaklaşık 32 saatte tamamlıyor. Sadece yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan tren, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola çıkıyor. Toplam 120 kişi kapasiteli olan treninin yataklı vagonlarında her kompartmanda ancak 2 kişi seyahat edebiliyor.

Seyahat yazarları Ankara-Kars Doğu Ekspres güzergahını dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak seçmişti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Doğu Ekspresi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (2)

Klm :

Ne kadar üzücü bir durum kendi ülke topraklarında kendi değerlerini gezemeyemen tek topluluk Türk milleti şu hayat ne garip bu rakamlar İLE Türkiye de kaç kişi bilet alabilir hükümet kalkmış marketlerde fırsatçılığı vb konuları paylaşıyor utanın ülkeyi çıkılmaz bir tünele soktunuz gurur duyun hizmetmiş 120 yolcu kapasitesi ne kadar basit rakam yazık çok hemde diyecek söz bulamıyor yılda sadcee 3-4 ay fırsat olan bir tur İÇİN kapasite bakarmısınız

6
0
yanıtYanıtla
Mürüvvet Mürüvvet:

Devlet kuruluşu olan DDY' nı bu denli zam yaptığı için kınıyorum ...4ay önce aldığım tüp 115 bugün ki fiyatı 220 . ...25 tl olan bir cam silecegi bugün 75 tl Allah tüm fırsatçılari iflas ettirsin ...Market ve diğer ürünler zaten almış başını gidiyor..Bu fırsatçılar fiyatlari geri çekmeyecek asgari maaşla geçinmeye çalışan orta direk vatandaşın ve düşük maaş alan emeklinin vay haline Allah yardımcıları olsun. Bu fiyat artislarina Acil geriye dönüş dur denilmeli....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title