Haberler

Diyarbakır ekonomi haberleri... Sabancı Vakfı: Diyarbakır Merkezdeki Tek Kadın Muhtarı Dilek Demir, 40 Kız Çocuğunu Erken Yaşta Evlilikten Kurtardı

Güncelleme:

Diyarbakır ekonomi haberi | Diyarbakır’da kızların çocuk yaşta, erken ve zorla evlendirilmesine karşı çalışmalar yürüten muhtar Dilek Demir, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 13. Sezonu'nda "Fark Yaratan" olarak seçildi. Muhtar Demir'in 40 kız çocuğunun ailelerini ikna ederek erken yaşta ve zorla evlendirilmelerini önlediği bildirildi.

Diyarbakır'da kızların çocuk yaşta, erken ve zorla evlendirilmesine karşı çalışmalar yürüten muhtar Dilek Demir, Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 13. Sezonu'nda "Fark Yaratan" olarak seçildi. Muhtar Demir'in 40 kız çocuğunun ailelerini ikna ederek erken yaşta ve zorla evlendirilmelerini önlediği bildirildi.

Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı'nın 13. Sezonu'nda 'Fark Yaratanı'nın seçildiğini açıkladı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, "Fark Yaratan" olarak seçilen muhtar Dilek Demir ve faaliyetleri hakkında şu bilgiler verildi:

"DEMİR, DİYARBAKIR MERKEZDEKİ TEK KADIN MUHTAR: Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Demir, Diyarbakır merkezdeki tek kadın muhtarı. Demir haziran ayında, Sabancı Üniversitesi'nde sosyal sorumluluk dersi alan öğrencilerin oylarıyla Sabancı Üniversitesi Özel Ödülü'nün de sahibi oldu.

KENDİSİ DE ERKEN YAŞTA, ZORLA EVLENDİRİLDİ VE AİLE İÇİ ŞİDDETE MARUZ KALDI: İki dönemdir muhtarlık görevini sürdüren Dilek Demir, çocuk yaşta, erken ve zorla evlendirilmek istenen kız çocuklarına yönelik yaptığı çalışmalarla öne çıkıyor. Kendisi de erken yaşta, zorla evlendirilen ve aile içi şiddete maruz kalan Demir, sosyo-ekonomik açıdan zorlukların sıkça yaşandığı mahallesinde bugüne kadar 40 kız çocuğu için çalışmalar yaptı. 'Hiçbir kız çocuğu benim yaşadıklarımı yaşamasın' diyerek çalışmalarını sürdüren Demir, aileleri ikna ederek kız çocuklarını yeniden hayata bağladı. Demir, madde bağımlılığı ve insani yardım konularında da mahallesinde önemli çalışmalar yapıyor."

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan da fark yaratan kadın muhtar Dilek demir ile ilgili şunları dile getirdi:

"Sabancı Vakfı olarak kadınlar ve kız çocukları odağında uzun yıllardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtar Dilek Demir de Diyarbakır'da bu konuda önemli bir farkındalık yaratıyor. Büyük bir emek ve tutkuyla kız çocuklarının çocuk yaşta, erken ve zorla evlendirilmelerini engellemek için çalışıyor. Bunu yaparken de bu süreçteki en önemli konulardan biri olan aileleri ikna etmeyi başarıyor. Dilek Demir'in bu çabasının önce Diyarbakır'ın farklı mahallelerine, sonrasında da tüm Türkiye'ye etki etmesi en büyük hayalimiz. Sabancı Vakfı olarak, 13. Sezon Fark Yaratanlar Programı'nda Muhtar Dilek Demir'i desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Dilek Demir Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title