Haberler

Diyarbakır'da 200 bin adet fıstık aşılanması hedefleniyor

Güncelleme:

Diyarbakır Valisi Ali İhsan, Silvan ilçesinde katıldığı fıstık aşılama programında, 2021 yılında 28 bin adet, 2022 yılında 100 bin adet aşılama yapıldığını belirterek, bu yıl da 200 bin adet fıstık aşılaması hedeflendiğini söyledi.

Diyarbakır'da bu yıl 200 bin adet fıstık aşılanması hedefleniyor

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Ali ihsan, Silvan ilçesinde katıldığı fıstık aşılama programında, "2021 yılında 28 bin adet, 2022 yılında 100 bin adet inşallah bu yılda 200 bin adet fıstık aşılamasını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Silvan İlçesi Alibey Mahallesi'nde Büyükşehir Kırsal İşler Daire Başkanlığı koordinesinde fıstık ağaçlarına göz aşısı yapılarak meyve kalitesi ve verimliliğini artırmak için fıstık ağaçlarına aşılama gerçekleştirildi. Programda konuşan Vali Su, bugün fıstık ile ilgili örnek bir çiftçinin bahçesinde aşılama çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

2021 yılında 28 bin adet, 2022 yılında 100 bin adet adet aşılama yapıldığını anımsatan Vali Su, "İnşallah bu yılda 200 bin adet fıstık aşılamasını gerçekleştirmiş olacağız. Böylelikle ilimizde önemli bir ürün olan fıstık üretiminin gelişmesi yönünde ciddi bir katkıyı sunmuş olacağız" dedi.

Vali Su'ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, daire başkanları, kurum amirleri ve çiftçiler eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title