Haberler

Depremde kurtarılan aile madencilerle buluştu

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan madencilere ilişkin duygusal bir paylaşım yaptı. Bayraktar, Hatay'da üç madencinin enkazdan kurtardığı aile ve kızlarıyla bir yıl sonra buluşmasını videolu olarak paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise depremlerde görev alan 9 bin 798 madencinin enkaz altından 324 kişiyi canlı kurtardığı belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya üzerinden 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan madencilere ilişkin paylaşımda bulundu.

Bayraktar, X sosyal medya platformundan, Hatay'da üç madencinin enkazdan kurtardığı aile ve kızlarıyla depremden 1 yıl sonraki buluşmasına ilişkin videolu paylaşım yaptı.

Bakan Bayraktar, "Yasin Sever, Ertan Akar ve İlyas Açıkgöz… 6 Şubat depremleri sonrası bölgede canla başla görev yapan binlerce madenci kahramanımızdan sadece üçü. Tam bir yıl sonra o kahramanlar Hatay'da enkazdan kurtardıkları Tuğçe Gövtaş, kızları Eylül ve Ecem ile buluştu. Yaşadıkları mutluluk bir nebze de olsa acılarımızı hafifletti. Rabbim böyle bir felaketi milletimize bir daha göstermesin." ifadelerini kullandı.

"9 bin 798 madenci enkazdan 324 kişiyi canlı kurtardı"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise depremlerde görev alan 9 bin 798 madencinin enkaz altından 324 kişiyi canlı kurtardığı belirtildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesi Sözleşmeli Sahalar Başmühendisi Yasin Sever'in 6 Şubat 2023'te akşam saat 22.00'de Hatay Kırıkhan'a ulaştığı ifade edilen açıklamada, Sever'in 6 madenci ile birlikte öğretmenevinde arama kurtarma çalışmalarına başladığı aktarıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Fabrikada gece vardiyasında görevli Veli Gövtaş, oturdukları lojmanda enkaz altında kalan eşi ve çocuklarına ulaşmak için Yasin Sever'den yardım istedi. Sever, 3 madenci görevliyi lojmana sevk etti. O madencilerden biri olan Ertan Akar Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessesesinde 16 senedir madenci olarak çalışıyordu. Tuğçe Gövtaş ve iki kızının bulunduğu lojmana gelen Akar, iki madenciyle birlikte Tuğçe Gövtaş ve iki kızını kurtarmak için enkaza girdi. Çalışma sonucunda, önce kızlardan Ecem, sonra Eylül ve en son anneleri enkazdan kurtarıldı. Filmleri aratmayan bu mucizelerle dolu hikayenin kahramanları, tam bir yıl sonra Ankara'da buluştu. Başmühendis Tahlisiyeci Yasin Sever, Maden Nezaretçisi Tahlisiyeci Ertan Akar ile Maden Nezaretçisi İlyas Açıkgöz, Gövtaş ailesini yeni yuvalarında ziyaret etti. Baba Veli, anne Tuğçe ve kızları Eylül ve Ecem'in, kahramanlarıyla buluşmasında duygusal anlar yaşandı."

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Hatay Deprem Enerji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title