Haberler

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesine doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor

Güncelleme:

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Kale ilçesinin Karaköy Mahallesi'ne 130 metreküp kapasiteli bin 464 kişilik doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor.

Çevre dostu yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bir doğal arıtma tesisini daha kente kazandırıyor. Kale ilçesinin Karaköy Mahallesi'ne 130 metreküp kapasiteli bin 464 kişilik doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Kale ilçesinin Karaköy Mahallesi'nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması amacıyla doğal arıtma tesisi inşa çalışmalarına başladı. Proje kapsamında 12 bin 500 metrekare alanda, tek kademeli olarak yapılan tesisin bin 464 kişi kapasiteli olduğu belirtilirken, günlük ortalama 130 metreküp suyu arıtacağı işaret edildi. Çevre dostu ve tamamen doğayla uyumlu olarak yapılan tesiste elektrik tüketiminin olmayacağı, bu nedenle de işletme maliyetinin yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Doğal atık su arıtma tesis ile tesise ekilen azot ve fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan göreve geldikleri ilk günden beri daha yaşanabilir bir Denizli için gayret gösterdiklerini belirterek, bu nedenle doğa ve çevre dostu yatırımlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Söz konusu yatırımlarla şehrin geleceğe daha da güvenle bakacağını vurgulayan Başkan Zolan, "Çok şükür geleceğe bırakacağımız bu güzel eserlerle Denizli'mizin güzelliğine güzellik katmaya devam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Allah'ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tesisimiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karaköy Denizli DESKİ Tarım Çevre Belediye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title