Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Memur ve emeklisi için yüzde 50 civarında artış olacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında "Memur ve emekliye zam ne kadar olacak?" sorusuna yanıt verdi. Yılmaz, "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir televizyon programında konuştu. "Memur ve emekliye zam ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren Yılmaz, "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memur ve emekliye zam konusunda konuşan Yılmaz, "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Memur emeklisi için yüzde 50 civarında artış olacak

"MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN YÜZDE 50 CİVARINDA ARTIŞ OLACAK"

"Memur ve emekliye zam ne kadar olacak?" sorusuna yanıt veren Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete ilişkin olarak da konuşan Yılmaz, "Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Memur emeklisi için yüzde 50 civarında artış olacak

YILMAZ: ANA HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK

Sözlerini sürdüren Yılmaz, "Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Enflasyon farkı Memur Zam Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (9)

Zübeyir Kıvrak:

EMEKLİNİN MEMUR EMEKLİSİ YADA DİĞER EMEKLİ DİYE SINIFLANDIRILMASI ÇOK SAÇMA BİRİNE %50 ZAM DİĞERİNE %35 ZAM VERİLİRSE BURDA KİMSE ADALETTEN LAF ETMESİN.

210
26
yanıtYanıtla
hasan kavas:

Ne memur sevicisi çıktınız ya.memur ve memur emeklisi olunca kesenin ağzı açık SSK ve Bağ-Kur emeklisi olunca kesenin ağzı kapalı.memur çalıştıysa zaten karşılığını devlet verdi.özel sektörde ve kendi işinde çalışan ne zorluklarla yatırdı pirimini artık bu ayrıştırmaya son verin artık emekli şu emeklisi bu emeklisi işini bırakın ADI ÜSTÜNDE HERKES EMEKLİ BU DEVLETE HİZMET ETMİŞ...

157
77
yanıtYanıtla
elazığ:

Memur emeklisi biz normal emeklilerin ismi bile haberde yok 7500 e yüzde elli yapsan ne yazar

180
13
yanıtYanıtla
Gökhan Eker:

yüzde 300 enflasyon. yüzde 50 zam demek perişanlık demek

171
9
yanıtYanıtla
elif alabaş:

şu memurların gözünü toprak doyursun.Devlete gelince asgari ücrete kaşıkla, memura kepçeyle zam yapıyor.Yeni memur olanların maaşı bile 30-40 bin arasında olacak iken asgari maaş 11.402 tl...Yazıklar olsun bu adalete

58
82
yanıtYanıtla
özgün özen :

çatla sen emi patla..

yanıt0
yanıt0
Kenan Tepretoğlu:

en düşük işçi emekli aylığı 23.500 TL ye çıkarılırsa ancak 2002 öncesi alım gücüne kavuşur, gerisi lafıgüzar sadece

117
7
yanıtYanıtla
Ağa:

Zam miktarı sizin boyunuzu aşar,millete gaz vermeyin.

1
1
yanıtYanıtla
Ağa:

Zam miktarı sizin yetkinizi aşar,millete gaz vermeyin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title