Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda İbrahim Sadri tarafından okunan "Hoşça kal anne" şiirini duyunca gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'na katıldı.

Konferansta Erdoğan'ın yanı sıra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı Volkan Bozkır, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Programda Anneler Günü nedeniyle kürsüye davet edilen İbrahim Sadri, "Hoşçakal anne" isimli şiirini okudu. Bu sırada duygulanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Erdoğan şiiri okuduktan sonra kürsüden inen İbrahim Sadri ile tokalaştı.

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"İbrahim Sadri kardeşimizin duygularımızı adeta tazeleyen şiiri, bizleri özellikle annesi olmayanları çok daha farklı yerlere taşıyordu. Ben de bunlardan bir tanesiyim. Biliyorum ki şu anda annesini ebediyete uğurlamış olan tüm kardeşlerimin acısı aynıdır.

Anne, farklı bir varlık. Bizler onların eseriyiz. Onlar bizler için çok çileler çektiler. Çok çileler çektiklerini kendi kızlarımda da müşahade ediyorum. Evlatlarını nasıl yetiştirdiklerini, evlatları için enler yaptıklarını görüyorum. Bizim için her an her gün anneler günüdür. Anneleri ellerinden öpüyorum. Onlara saygılarımı sunuyorum.

"İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ KISITLANARAK KAZANÇ OLMAZ! O HARAMDIR"

Utanç verici manzaraların nedeni insana yönelik çarpık bakış açısı. İnsanı sadece üretim aracı olarak gören mevcut anlayış insanı araçsallaştırarak insan hayatın önemsizleştirmektedir. İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz. O kazanç haramdır.

İNSAN 'HOMO ECONOMİCUS' DEĞİLDİR

Bizim anlayışımızda insan 'homo economicus' değildir. İnsanı merkeze alan anlayışı iş hayatına hakim kılmayız. Temel güvenlik önlemlerini dikkate almayan işçi kardeşlerim de öncelikle kendi canını tehlikeye attığını bilmelidir.

İş sağlığı ve güvenliği konusu günlük siyasetin tartışmalarına mahkum edilemeyecek kadar önemli bir konudur. Hal böyleyken ülkemizde yaşanan elim kazaları bile istismar etmekten imtina etmeyen bir kesimle karşılaşıyoruz.

"İŞÇİNİN ALIN TERİNİN HAKKINI VERİN"

Hak ve adaleti gözetmeyen hiçbir ideoloji insana fayda sağlamaz. Ben buradan başta devlet olmak üzere işverenlerimize sesleniyorum. Ne olur ücret takdirini yaparken işçinin alın terinden sömürmek suretiyle kazanma anlayışını bir kenara koyun.

Bilin ki işçinin alın terinin hakkını vermek sizi daha da zengin kılacaktır.

Bugün burada Türkiye'nin en büyük işveren kuruluşu yok. Buradan söylerim ama kırılmazlar. Buradaki her üye, Eyüboğlu hatırlatırsın kardeşim bize, bir kişi alsa 1,5 milyon işsize iş demektir. Her üye bir kişiyi kendi işyerine almış olsa 1,5 milyon kişi iş sahibi olur.

Ne kaybederler ya. Bir kişi işe alsa batar mı? Tam aksine bereketlenir orası. Ama maalesef öldüğümüzde, bu paralar öldüğümüzde bizimle birlikte gelmeyecek. Bunlar burada kalacak.

Öyleyse şöyle açalım. İşsiz insanımızı iş sahibi yapalım. Onlar da buna hep fedakarlıkla bakacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Sadri İstanbul Politika Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500

Yorumlar (3)

MegawoltMobil-IOS:

Bir damlacık olsun şehitlerimiz içinde kamera karşısında ağlar mı acaba

0
0
yanıtYanıtla
Mahmut başarırMobil-IOS:

İşciye az ödeyip kazanayım diyenlerin hepsi yok olup gittiler ama bakın büyük kurumsal firmalara çalışan refahını ön plana alanlar büyüdükçe büyüyor sayın Cumhurbaşkanı'mıza katılmamak mümkün değil

0
0
yanıtYanıtla
Akrep??Mobil-IOS:

Çok duygusal bir yönetici timsah göz yaşları hiç eksik olmuyor. Milleti hangi silahı ile vuracağını iyi biliyor her yol var çıkarı için yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Bizde yedik ??

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title