Haberler

Erdoğan: Yerli İnsansız Hava Aracı İçin Pazarlamacılık Yapacağım

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yüzde yüz yerli insansız hava aracını ürettiğini belirterek, "Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, oyuncu Hüyla Koçyiğit, Kenar İmirzalıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde modacı Faruk Saraç, konukları ile tek tek ilgilendi.

"BEN BU KONUDA PAZARLAMACILIK YAPACAĞIM"

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen savunma sanayii fuarından örnekler vererek şunları söyledi "Fuarda yüzde yüz yerli ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Biz insanın hava aracını şu anda ürettik. Yüzde yüz yerli. Bunu yapan gençler bizim gençlerimiz. Bunu almamak için direne bazı mahfiller var. O da hallolacak. Biz yurt dışında pazarlığını yapmaya da başladık. Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım. Her yerde. Çünkü pazarı oluşturacağız ki onlar teşvik olsun. Ülkemizin her alanında olduğu gibi moda ve tekstil sektöründe de tasarımı ön plana alması gerekiyor. Ondan sonra Faruk Saraç artık dünya markası olarak inşallah daha geniş bir alanda yerini alsın"

"MARKA ÜRETMEK ZOR SÜREÇ"

Erdoğan, marka ortaya çıkarmanın zor bir süreç olduğunu vurgulayarak, "Dünyada sadece marka değerleri milyarlarca doları bulan kurumlar var. Maalesef ülkemizde bu alan ihmal edildi. Son yıllarda ciddi bir gayret yaşandığını görüyorum. Ülkemizde üretilen her özgün tasarımı 2023 için atılmış bir adım olarak görüyorum. Türkiye'nin fikri sermayesini hızla gelişir olmasından memnuniyet görüyorum. Ülkemizde yıllık patent başvuru sayısı 12 yıl öncesine göre 11 kat artarak 5 bine çıktı. Aynı şekilde yıllık yerli buluş sayısı 8 bini aştı. 2014 yılında ülkemizde 40 binden fazla tasarım başvurusu yapıldı. Bu rakamla Türkiye en fazla tasarım başvurusu yapılan ülkeler sırasında Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sıraya yükseldi. 2014 yılında 110 bin üzerinde marka başvurusu ile Avrupa'nın en fazla marka başvurusu yapılan ülke haline geldik. AR-GE harcamaları yıllık 13 milyar doların üzerine çıktı. 12 YIL önce AR-GE'ye para ayrılacak. Geldik bir hedef koyduk. Yüzde 2'yi buraya ayıracağız. Şu anda yüzde 1'i yakaladık. Orta öğretimdeki öğrencilerden tutunuz, yüksek öğretimdeki öğrencilere varıncaya kadar hepsi bu AR-GE'den istifade edebiliyor. Tüm bu rakamlar bize cesaret vermekle birlikte yine de daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. İnşallah Faruk Saraç ismini dünyanın en değerli markası haline getirdiğimiz gün hedefimize vardığımız gün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Faruk Saraç Türkiye Kobi Teknoloji Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

muammer:

vatanını seven akp ye oy versin . . . . cumhurbaşkanı gibi bi lider bidaha gelmez dünyaya. . . herkes konuşur akp yapar. . . . .

5
24
yanıtYanıtla
POYRAZ..:

HELAL SANA UZUN ADAM. . SONUNA KADAR AKP. .

6
22
yanıtYanıtla
mağdur:

Toplu iğneyi dışardan alıyoruz üffürükten teyyare al işte ne olacak

9
8
yanıtYanıtla
göktürk:

hey allahım hey yedi sülaleni zengin etmekten başka bu adam ne yaptı .

14
2
yanıtYanıtla
GOKTURK_NL:

KESIN ORDANDA KOMISYON ALCAKTIR YOKSA BU ADAM ELINI BILE KALDIRMAZ CIKARI OLMAYINCA

13
3
yanıtYanıtla
muratça:

hayret bu konuşmasında hiç siyaset yapmamış. .

13
1
yanıtYanıtla
oylar bana!:

Yeni parti kuruyorum BMP(bakara makara partisi). . . Vaatlerim; 1-Başörtülü bacıma iki metreden fazla yaklaşana hapis cezası 2- her eve mescid yapacam 3- Kendime dünyanın en büyük sarayını yapacam.

12
2
yanıtYanıtla
sametmobilWeb@haberler.com:

Bir onu yapmamıştın onuda yap otarafıda göçür

12
1
yanıtYanıtla
manyak rıfat:

halk fakirlikten ölüyor tankla tüfekle savaşa gidiyoruz

12
1
yanıtYanıtla
celikMobil-ANDROID:

helal olsun sana beenden 10 saray daha istedigin kadar

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title