Haberler

Çukobirlik'ten Adıyaman'a Yeni Tesis

Çukobirlik Adıyaman Kooperatifi'nin Yeni İdare Binası ile Yapımı Tamamlanan Çırçır Prese Tesisi Törenle Hizmete Açıldı.

Çukobirlik Adıyaman Kooperatifi'nin yeni idare binası ile yapımı tamamlanan çırçır prese tesisi törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, bazı çevreler tarafından sürekli tartışmaya açılmak istenen 4572 sayılı yeni Birlikler Yasası sayesinde, pek çok bölgede kooperatifçiliğe dayalı yeni tesisler kurularak hizmete sunulduğunu söyledi. Öztürk, "Üretici şikayetlerini dikkate aldık ve ülkemiz ile bölgeye önemli hizmetler vereceğine inandığımız bu güzel tesisle idare binasını, kısa zamanda bitirdik. Çukobirlik, kooperatifçilik yaparak büyümeye devam edecektir" dedi.

Çukobirlik Adıyaman Kooperatifi Başkanı Şahin Sümer ise daha önce şehir merkezi içerisinde ortaklara hizmet vermelerinin çok güçleştiğine dikkat çekti. Sümer, yeni yerlerinde bu sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağını, hedeflerinin bölgede hizmet çıtasını daha da yükseltmek olduğunu sözlerine ekledi.

Adıyaman Valisi Halil Işık da, bu tür tesislerin bölge ve ülke tarımı ile üreticisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, "Adıyaman ve çevresinde pamuk vazgeçilmez tarım ürünleri arasında bulunuyor. Sulu tarıma geçiş, rekolteyi arttıracaktır. Üreticilerimiz, Çukobirlik'e bundan böyle şehir trafiğine takılmadan, gönül rahatlığıyla ürün teslim edebileceklerdir" diye konuştu.

Gölbaşı yolu üzeri 10. kilometre, Börgenek mevkiinde inşa edilen Çukobirlik Adıyaman Kooperatifi'nin idari bölümünde; yönetim ve personel odaları, çay ocağı, misafirhane, ayrıca alan üzerinde kantar, levazım odası, bekçi kulübesi, yatakhane ile sundurma ve 5 adet depo bulunuyor.

Çukobirlik'e mali külfet getirmeden Yap-İşlet-Devret modeliyle yapımı tamamlanan 60 makinelik çırçır prese tesisinin iki vardiya halinde günlük işleme kapasitesinin ortalama 60 ton olduğu kaydedildi.

Törene, Adıyaman milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy ve Şevket Köse, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Besni Kaymakamı Hulusi Şahin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri, ziraat odaları başkanları, Çukobirlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri, kooperatif yöneticileri ile çok sayıda üretici katıldı.

(AB-AB-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title